Ingezonden persbericht


KERSTHITS OP EEN RIJTJE IN WINTERSE 50

Radiostations werken samen aan hitlijst

Dit jaar wordt voor de derde maal de actie Winterse 50 gehouden. Meer dan 130 radiostations in Nederland en België zullen de komende tijd bezig zijn met deze winterse hitlijst. In de Winterse 50 vooral veel kersthits als Last Christmas, Do they know it's Christmas, Flappie en Driving home for Christmas. Daarnaast ook platen die niets met kerst te maken hebben, maar wel winters aandoen zoals Michael Jackson's Heal the World en A long December van de Counting Crows. De samenstelling van de lijst is in handen van de luisteraar, die via www.winterse50.nl zijn of haar persoonlijke top 5 kan doorgeven.

De ruim 130 omroepen hebben samen een bereik van ruim 13 miljoen luisteraars. De Winterse 50 2004 wordt samengesteld aan de hand van de duizenden inzendingen die binnenkomen via de website www.winterse50.nl Tot en met 19 december kan er gestemd worden, daarna sluit de stemming en is de lijst bekend. Rond de kerstdagen zenden alle omroepen de hitlijst uit, op www.winterse50.nl staat een overzicht van uitzenddagen en -tijden.

Het initiatief voor de Winterse 50 komt van een student uit Enschede. De 24-jarige Martijn de Lange studeert Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente en is werkzaam bij 3 radiozenders. In 2001 kwam bij hem het idee om een samenwerking tussen die stations op te zetten met een zomerse hitlijst, de Zomerse 50. In 2002 kwam daar de wintervariant bij, de Winterse 50.


---

Noot voor de redactie (