Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederland massaal aan het bloggen
~ web-log.nl meer dan 1 miljoen page views per dag ~

Amsterdam, 29 november 2004 Sinds de oprichting van de portal web-log.nl, medio 2003, is het aantal gebruikers explosief gestegen. Inmiddels heeft de site structureel meer dan 1,2 miljoen pageviews per dag en is daarmee veruit het grootste weblog medium van Nederland. Ook het aantal actieve gebruikers blijft toenemen. Ondanks regelmatige opschoningsacties maken meer dan 50.000 bloggers gebruik van de dienst.

web-log.nl, onderdeel van ilse media, is een portal waar je zelf in een handomdraai je eigen weblog kunt aanmaken, zonder html-kennis. Je meldt je aan, kiest een url en vervolgens is je weblog binnen enkele minuten in de lucht. Je kunt de opmaak zelf kiezen, foto s uploaden en de inhoud op ieder moment eenvoudig aanpassen en zo actueel houden.

Michiel Houben, communicatiemanager bij ilse media en verantwoordelijk voor web-log.nl, verklaart de populariteit als volgt: Weblogs zijn razend populair omdat ze de gebruiker in staat stellen om zelf te publiceren. Daarbij kunnen anderen hier weer op reageren waardoor vaak interessante discussies ontstaan. Een weblog maakt eigenlijk optimaal gebruik van de voordelen van het internet; het is interactief, ongecensureerd en laagdrempelig.

Michiel voorspelt dat web-log.nl nog meer in populariteit zal groeien: Binnenkort komen we met nieuwe features die het bloggen nog aantrekkelijker maken. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de volgende mijlpaal hebben bereikt: meer dan 250.000 unieke bezoekers per dag.

(236 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.download.nl, www.web-log.nl, www.wieonline.nl en www.kaboem.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van het Nederlandse internetpubliek. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.



Ingezonden persbericht