Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 29-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Auto te water

LOPIK In de nacht van zondag op maandag is een 44-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto in het water beland.

Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de M/A Reinaldaweg een auto ter water was geraakt. Toen de bestuurder bezig was met het verwisselen van een cd, stuurde hij ongemerkt naar rechts waardoor hij in de berm terecht kwam. Vervolgens kwam hij met zijn auto in een sloot tot stilstand. De man is door het raam naar buiten geklommen. Hij is, met vermoedelijk nekletsel, naar het Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein overgebracht.

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag op maandag is een 24-jarige automobilist uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed. Aangezien zijn auto opvallend slingerde, werd de man op de Nedereindseweg aan de kant gezet. De Utrechter was dusdanig onder invloed dat hij geen blaastest kon doen. Hij moest mee naar het bureau en blies daar 605 ug/l. Bovendien had hij geen rijbewijs bij zich. De man kreeg een rijverbod van zes uur.

Politiebureaus op zaterdag gesloten voor publiek

LEKSTROOM - Met ingang van zaterdag 4 december 2004 zijn de politiebureaus in Houten, IJsselstein en Vianen elke zaterdag gesloten voor publiek.

Op vrijdag zijn deze bureaus geopend tussen 12.30 en 21.00 uur (koopavond).

Waarom?

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor deze wijziging. Een van de belangrijkste oorzaken is, dat het politiebureau op zaterdag veel minder frequent werd bezocht dan op doordeweekse dagen. Om het voor mensen die overdag werken toch mogelijk te maken om aangifte te doen op het bureau, is gekozen voor een opening van het bureau op de koopavonden. Vanaf vrijdag 10 december zijn de bureaus in Houten, IJsselstein en Vianen geopend voor publiek van 12.30 - 21.00 uur.

Nieuwegein

Het districtsbureau in Nieuwegein, Schakelstede 75, is zeven dagen per week geopend voor publiek tussen 07.00 en 23.00 uur. Wilt u hier aangifte doen, dan wordt u verzocht eerst te bellen om wachttijden te voorkomen. U kunt bellen op telefoonnummer 0900-8844.

Aangifte via internet

U kunt voor het doen van aangifte ook gebruik maken van internet, u kijkt daarvoor op www.politie.nl. Dit geldt bijvoorbeeld voor aangifte van diefstal (brom)fiets of vernieling. Voor vermissing van rijbewijs of paspoort moet u altijd in persoon aangifte komen doen. Ook als er sprake is van geweld of als u weet wie de dader is, kunt u alleen op het politiebureau aangifte doen. In dit geval kunt u ook het beste bellen voor een afspraak. Dat voorkomt wachttijden.

Fietsenkijkdag

De zaterdagsluiting heeft wel consequenties voor de fietsenkijkdagen. Die worden met ingang van zaterdag 4 december alleen op bureau Nieuwegein georganiseerd.

Voor de omliggende gemeentes is het wat verder rijden, maar het voordeel is, dat er meer fietsen te bezichtigen zullen zijn, dus meer kans op het terugvinden van de gestolen fiets.

Politiezorg

De sluiting van het bureau op zaterdag heeft geen consequenties voor de politiezorg in Houten, IJsselstein en Vianen. De politie blijft mobiel in deze plaatsen aanwezig.

Politiezorg is 24 uur per dag, zeven dagen per week gewaarborgd.

Voor spoedgevallen belt u altijd met het alarmnummer 112.

Fietskijkdag zaterdag 4 december

NIEUWEGEIN - Is uw fiets gestolen? Dan kunt u zaterdag 4 december tussen 09.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen op politiebureau Nieuwegein. Daar zijn alle fietsen te bezichtigen die de afgelopen drie maanden in beslag zijn genomen.

Niet alleen de in beslag genomen fietsen uit Nieuwegein zijn te bezichtigen, ook de fietsen uit Houten, IJsselstein en Vianen. Dit in verband met de zaterdagsluiting van deze bureaus. Mensen uit de omliggende gemeenten moeten dus iets verder reizen, maar de kans dat hun fiets erbij staat, neemt toe.

Neem bij uw bezoek uw aangifte mee. Heeft u geen aangifte gedaan, dan is er geen gelegenheid om de gevonden fietsen te bekijken. Zaterdagochtend is er slechts beperkte gelegenheid om aangifte te doen van uw fiets. Wel kunt u 24 uur per dag via internet aangifte doen op www.politie.nl .