Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 29 november 2004

Man rijdt door na aanrijding

De man wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol

Almelo

Op zondag 28 november '04 omstreeks 22.19 uur had er een aanrijding plaatsgevonden tussen een 47 jarige man op de fiets en een bestuurder van een auto op de Nieuwstraat in Almelo. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in naar de bestuurder van de doorgereden auto. Een 30 jarige man uit Wierden werd hiervan verdacht. Op zondag 29 november '04 omstreeks 2.00 uur werd bij zijn woning in Wierden een auto aangetroffen met schade. De auto werd door de politie weggesleept in verband met sporenonderzoek. De 30 jarige verdachte is omstreeks 5.30 uur in zijn woning bezocht en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies op de ademanalyse een uitslag van 0,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-146907)

Automobiliste verlaat plaats ongeval

Bestuurster is later in haar woning aangehouden en verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. .

Almelo

Op zondag 28 november '04 omstreeks 18.10 uur reed een automobiliste tegen een lantaarnpaal op de kruising met de Wiekslagen/Broekerheide/Sperwer in Almelo. De bestuurster kwam na deze aanrijding met haar auto vast in het gazon te zitten. De vrouw liep daarna weg zonder de komst van de politie af te wachten. De vrouw is later in haar woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij een uitslag van 2,3 promille. Het rijbewijs van de vrouw is in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-146838)

Automobilist verlaat plaats ongeval

Vrouw deed zich in eerste instantie voor als zijnde veroorzaker van het ongeval. De veroorzaker bleek haar man te zijn. Hij had geen rijbewijs en was onder invloed van alcohol.

Westerhaar-Vriezenveense wijk

Op zondag 28 november '04 omstreeks 18.10 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een auto op de kop in een sloot aan de kruising met de Twistveenweg/Zwembadlaan in Westerhaar zou liggen. Agenten troffen daar de auto aan zonder bestuurder. Op een gegeven moment werden de agenten aangesproken door een 22 jarige vrouw uit Westerhaar. Zij vertelde dat zij zojuist in de auto had gereden. Ze vertelde dat zij door de schrik weg was gerend. De agenten kregen al snel de indruk dat de vrouw niet de waarheid vertelde. Deze indruk bleek juist. De 26 jarige man van de vrouw werd verdacht van de aanrijding. Hij is later in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man was gewond aan zijn voorhoofd. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 1,3 promille. De man had geen rijbewijs. De auto is afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt van het verlaten van een ongeval, rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder geldig rijbewijs. (04-146841)

Aanrijding met letsel

De Politie Twente is op zoek naar een automobilist die voor het ongeval met de bromfiets wachtte voor een voetgangersoversteekplaats.

Rijssen

Op zondag 28 november '04 omstreeks 18.55 uur reed een 16 jarige jongen op zijn bromfiets over het Hogepad in Rijssen. Achterop zijn bromfiets zat een 16 jarig meisje uit Enter. De bromfietsbestuurder zag te laat dat de auto voor hem stopte voor een voetgangersoversteekplaats. De jongen remde zo krachtig dat zijn voorwiel blokkeerde en hij ten val kwam. Het meisje liep letsel aan haar elleboog en pols op. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto die voor de voetgangersoversteekplaats remde is onbekend gebleven. De Politie Twente wil met deze bestuurder in contact komen. Telefoonnummer: 900-8844 (04-146860)

Auto op de kop

Bestuurster hield haar voertuig niet onder controle en kwam via de sloot in op de kop in de berm terecht

Rijssen

Op zondag 28 november '04 omstreeks 22.37 uur reed een 53 jarige automobiliste uit Enschede over de A1 te Rijssen. Zij kwam uit de richting van Deventer. Op een gegeven moment raakte zij met de wielen van haar auto in de linkerberm. Toen zij weer uit de berm wilde sturen ging het mis. Zij kwam in de rechterberm terecht, raakte in de sloot en kwam uiteindelijk met haar auto op de kop in de berm terecht. Gestopte passanten verleende eerste hulp. De vrouw is met letsel aan haar handen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss en is weggesleept. (04-146910)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --