Politie Hollands Midden

Hillegom Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft in de nacht van zondag 28 op maandag 29 november het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Amsterdam. Deze werd rond 01.15 uur bij een alcoholcontrole op de Arnoudstraat staande gehouden voor de blaasproef. Zijn ademalcoholgehalte was 765 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Hillegom Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak op de Prins Bernhardstraat op zondag 28 november. De bewoners waren niet thuis. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning is een spelcomputer meegenomen. Ook op de Himera werd ingebroken. Toen de bewoner op 27 november rond 14.00 uur thuiskwam van een fietstochtje zag hij drie jongens in en bij zijn tuin. Het drietal ging ervandoor. De bewoner is ze achterna gefietst maar raakte ze na verloop van tijd kwijt. Uit de woning is een portemonnaie meegenomen. Een bewoner van de Thorbeckelaan zag zaterdagochtend 27 november een onbekende man etenswaren uit zijn koelkast pakken. De bewoner was op de geluiden uit zijn keuken afgegaan. Zodra de man de spullen uit de koelkast had gepakt ging hij ervandoor. De onbekende was via een deur binnengekomen.

Hillegom Geweld in het verkeer

Een 41-jarige fietser uit Noordwijk heeft zaterdag 27 november een kopstoot gekregen van een automobilist. De fietser reed omstreeks 16.55 uur vanaf de Mauritslaan de Meerlaan op. Vermoedelijk schrok de automobilist hiervan waardoor hij moest uitwijken. De bestuurder is verderop gestopt en vervolgens hard achteruit gereden. De fietser kon de auto nog net ontwijken en reed de Jonckeer Mockkade op waar hij werd klemgereden. De bestuurder stapte uit en gaf de Noordwijker een kopstoot. De politie probeert de bestuurder te achterhalen aan de hand van een door een getuige opgegeven kentekennummer. Het betreft een man van ongeveer 28 jaar, breed postuur, donkerblond haar, stekels. Bij de man in de auto zat een blonde vrouw.

Voorhout Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft vrijdag 26 november het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Zwanenburg. De man reed rond 21.30 uur over de 's-Gravendamseweg toen agenten hem ter controle staande hielden. De man blies een ademalcoholgehalte van 680 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Noordwijk Motorrijder onderuit

Een 53-jarige motorrijder uit Oegstgeest is zaterdag 27 november omstreeks 14.00 uur met zijn motor onderuit. De motorrijder reed in de bocht van de kruising Duinweg/Duindamseweg toen vermoedelijk de koppelingskabel brak. De motorrijder reed de greppel in en liep letsel op aan een arm. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Katwijk/Wassenaar Rijden onder invloed

De politie heeft op zaterdag 27 november even na 21.30 uur een 37-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Volgens een melder zou de automobilist slingerend rijden over de Ir. G. Tjalmaweg en vermoedelijk onder invloed zijn van alcohol. Agenten hebben uitgekeken naar de bestuurder en konden hebben uiteindelijk op de Rijksstraatweg in Wassenaar staande houden voor een blaastest. Bij de bestuurder werd al een alcohollucht geroken en hij was onvast ter been. De uitslag van de blaastest was 760 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sassenheim Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak aan de Gladiolenstraat op vrijdagavond 26 november. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de woning zijn onder andere een gsm, geld en sieraden meegenomen. De bewoners waren niet thuis tijdens de inbraak. Ook op de Diligence werd diezelfde dag ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Tijdens de inbraak was er niemand thuis. Ui de woning zijn onder andere geld, een fotocamera en een paspoort meegenomen.

Rijnsburg - Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte snorfiets die op donderdag 25 november op de kruising Oegstgeesterweg met de Tramstraat rood licht negeerde en op de kruising een 64-jarige fietser uit Rijnsburg aanreed. De man was net bij groen licht opgereden dan de vermoedelijk jonge bestuurder van de snorfiets vanaf de Oegstgeesterweg de kruising opreed. Alle partijen kwamen ten val. Ook de duopassagier van de snorfietser. Zowel de bestuurder van de snorfietser als zijn duopassagier stonden snel op en reden weg in de richting van de Sandtlaan. De man liep een verwonding aan de hand op en werd overgebracht naar het LUMC. De politie is op zoek naar getuigen die informatie over het ongeval en mogelijk de doorrijder kunnen geven. Zij kunnen bellen naar de politie in Rijnsburg via 0900-8844 (lokaal tarief)

Warmond - Aanrijding Op het Oosteinde ontstond op zondag 28 november rond 02.45 uur een aanrijding tussen twee personenauto's. Er vielen vier gewonden. De materiële schade was groot. Van één bestuurder is een bloedproef afgenomen in verband met het bestaan van vermoedens van drankgebruik. Ook vorderde de politie het rijbewijs van de man in. Het ongeval ontstond doordat een 24-jarige man uit Leiden op de rijstrook voor het tegenliggend verkeer terechtkwam. Een 36-jarige automobilist uit Warmond kon hem daarop niet meer ontwijken. Bij de frontale botsing raakte de Leidenaar en vriendin uit Sassenheim (leeftijd niet bekend) gewond. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC. Daar werd van de Leidenaar een bloedproef afgenomen. Ook de man uit Warmond en een bij hem in de auto zittende vrouw raakte gewond. Zij werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie onderzoekt het verkeersongeval.

Leiden / Alphen aan den Rijn - Politie houdt verdachte van diefstal aan De politie hield op zondag 28 november rond 11.40 uur op het Koningshof in Alphen aan den Rijn een 36-jarige man uit Ridderkerk aan als verdachte van diefstal door middel van geweld van een 33-jarige man uit Den Haag. Op de Plesmanlaan in Leiden kregen beiden rond 08.45 uur in de auto van de verdachte ruzie met elkaar. De verdachte bedreigde de Ridderkerker met een zakmes en nam hem onder meer zijn geld af. De Ridderkerker sprong vervolgens uit de auto en waarschuwde de politie. De politie wist de verdachte korte tijd later aan te houden. De verdachte is ingesloten. De politie is begonnen met een onderzoek.

Leiden - Politie houdt verdachten van vernieling aan De politie hield op zaterdag 27 november rond 01.10 uur op de Trompstraat een 18 en 19-jarige Leidenaar aan als verdachten van vernieling van enkele ruiten van een bedrijfspand aan de Willem Barentszstraat. Tijdens een verlichtingscontrole hoorden agenten op het bedrijventerrein De Waard glasgerinkel. Een snel onderzoek leverde de vernieling op en de twee aanhoudingen. De verdachten zijn na verhoord te zijn zaterdadgmiddag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden - Politie houdt verdachten van geweld aan De politie hield in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 november vier verdachten aan die betrokken waren bij twee geweldszaken. Op zaterdag 27 november kreeg een 22-jarige man uit Leiden in een uitgaansgelegenheid aan de Korte Mare een kopstoot van een 29-jarige man uit Oegstgeest. De Oegstgeestenaar werd voor deze mishandeling aangehouden. Op zondag 28 november rond 05.20 uur kregen drie mannen uit Leiden het met elkaar aan de stok in een snackbar aan de Breestraat. Er werden wat klappen uitgedeeld en één van de mannen werd door een ruit van de snackbar geduwd. De drie van 19, 23 en 22-jaar werden aangehouden. Na hun verhoor werden zij in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen alle verdachten op.

Leiden Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak in de De Bazelstraat. Hier werd vrijdagavond 26 november ingebroken terwijl de bewoners niet thuis waren. Om binnen te komen heeft men een raam opengebroken. Uit de woning lijkt vooralsnog niets te zijn weggenomen. Ook in de Herenstraat werd ingebroken. Een bewoner hoorde zaterdag 27 november rond 06.15 uur een brommer voor zijn huis stoppen. Toen hij gekraak hoorde, keek hij uit het raam en zag dat twee jongens zijn raam probeerden te forceren. Hierop heeft hij hard tegen de deur gebonsd waarop de jongens ervandoor gingen richting Doezastraat. Een zoekslag van de politie in de omgeving leverde geen aanhoudingen op.

Leiden - Grote fietsverlichtingscontrole Met het houden van een grote fietscontrole sloot de politie Leiden - Voorschoten de landelijke campagne 'Fietser laat je zien!' af. Op vrijdagavond 26 november controleerde de politie op een 20-tal locaties in Leiden en Voorschoten de verlichting van (brom)fietsers. Van 19.00 uur tot 01.30 uur hielden zich er 45 agenten mee bezig. Dit leverde 556 bekeuringen op voor het rijden zonder verlichting. De campagne is dan wel beëindigt maar de politie zal wel in de komende maanden blijven controleren op de (brom)fietsverlichting en zonodig bekeuren als het niet in orde blijkt te zijn.

Woubrugge Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagochtend 28 november het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Alphenaar. Deze reed rond 07.15 uur over de N207. Zijn rijgedrag viel agenten op omdat hij slingerde en 60 km/uur reed waar hij 80 km/uur mocht. De blaastest gaf een ademalcoholgehalte van 590 ug/l aan. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Alphen a/d Rijn/Woubrugge/ Alcoholcontrole RVHT Hazerswoude-Rijndijk Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft van vrijdag 26 op zaterdag 27 november een alcoholcontrole gehouden op de Oudshoornseweg en Leidse Schouw in Alphen a/d Rijn. Ook op de Vierambachtsweg in Woubrugge en op de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk werd gecontroleerd. Op de Oudshoornseweg nam het RVHT het rijbewijs in van een 38-jarige Alphenaar. Deze blies een ademalcoholgehalte van 685 ug/l. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. In totaal bleken vijf bestuurders te veel te hebben gedronken. 236 Bestuurders legden de blaasproef af.

Lekkerkerk - Roodlichtcontrole De politie hield op vrijdag 26 november tussen 08.30 en 09.30 uur een roodlichtcontrole op de C.G. Roosweg. Vijf automobilisten reden door rood en kregen een bekeuring.

Hazerswoude-Dorps - Politie vordert rijbewijs in na schaderijding De politie vorderde op zondag 28 november het rijbewijs in van een 55-jarige automobiliste uit Hazerswoude-Dorp. De vrouw reed rond 28 november rond 22.00 uur met haar auto uit parkeerstand weg op de Jan Lievenslaan. Bij dit wegrijden ging het mis en reed zij in de deur van een geparkeerde auto. De politie constateerde drankgebruik bij de vrouw. De ademanalyse kwam uit op 600 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen - Politie houdt verdachten van mishandeling aan De politie hield op zondag 28 november rond 13.30 uur op de Kerkweg-West twee jongens van 17 en 18-jaar uit Waddinxveen aan als verdachten van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Gouda. Rond 13.20 uur kregen beide partijen aan de Kerkweg-Oost ruzie met elkaar. Er werden beschuldigen aan het adres van de Gouwenaar geuit over zijn betrokkenheid bij de diefstal van een scooter van één van de verdachten. De woordenwisseling die ontstond liep uit op een handgemeen. De Gouwenaar raakte daardoor in zijn gezicht verwond. De politie wist de verdachten snel aan te houden. In de loop van de avond zijn de verdachten na te zijn verhoord weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdag 27 november het rijbewijs van een 20-jarige Gouwenaar ingevorderd. De man reed rond 04.15 uur over de Ferdinand Huyckstraat. Agenten hielden hem ter controle staande. De man blies een ademalcoholgehalte van 590 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Woninginbraken

In een woning aan de Van Baerlestraat is zaterdagnacht 27 november geprobeerd in te breken. De dader wilde via een raam de woning binnenkomen. De bewoner werd echter wakker van scherp licht in zijn kamer en nam poolshoogte. De inbreker is er vervolgens vandoor gegaan. In een woning aan de Helena Hoeve werd in de avond van vrijdag 26 en de nacht van zaterdag 27 november ingeboken. Men wist de woning binnen te komen door de achterdeur open te breken waarna de woning werd doorzocht. Er werden onder andere een televisie, een stereo-installatie en een magnetron weggenomen. De magnetron werd buiten teruggevonden. In het weekend werd ook ingebroken in een woning aan het Raam. Via een zijraam kon men binnenkomen. Uit de woning werden een beamer, een computer, bankpas en paspoort weggenomen.

Krimpen aan de Lek - Bromfietser rijdt tegen geopend autoportier Een 26-jarige bromfietser uit Bergambacht reed op zondag 28 november rond 02.15 uur op de Rijsdijk tegen een geopend autoportier. Een 40-jarige taxichauffeur uit Rotterdam opende het portier juist op het moment dat de bromfietser er langs reed. De bromfietser liep beenletsel op. Zijn niet gehelmde duopassagier, een 25-jarige man uit Lekkerkerk, liep een flinke buil op het hoofd op. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Van de bromfietser is een bloedproef afgenomen in verband met het bestaan van vermoedens van alcoholgebruik. De politie maakt proces-verbaal op.

--------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --