Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 29-11-2004

Bestuurster bekeurd voor niet handsfree bellen
MEPPEL Een 26-jarige vrouw uit Meppel is maandagmorgen bekeurd voor het niet handsfree bellen en voor het verlopen van de APK van haar auto. De vrouw reed de politie tegemoet op de Ambachtsweg. De agenten zagen haar bellen en hebben haar staande gehouden.

Diefstal elektrische fiets
NIEUW AMSTERDAM Een 85-jarige man uit Nieuw Amsterdam deed zondag aangifte van diefstal van een elektrische fiets. De fiets is vermoedelijk tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 10.00 uur weggenomen. Het gaat om een zwarte Sparta. De geschatte waarde is 1800,-.

Inbraak in bedrijfsauto: gereedschap gestolen
NIEUW AMSTERDAM Uit een bedrijfsauto is tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 11.00 uur gereedschap gestolen. De auto stond geparkeerd aan het Tussenpad. Door het slot te forceren, is de dader binnengekomen. Uit het voertuig werd onder meer een hoge drukspuit en boormachines meegenomen. De waarde van de goederen bedraagt ongeveer 4000,-. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Inbraak in auto: muziekinstrumenten gestolen
NIEUW AMSTERDAM Tussen zaterdag 17.30 uur en zondag 14.00 uur is ingebroken in een personenauto aan de Schooldijk. Door sloten te forceren kon de dader in de auto komen. Uit het voertuig zijn onder meer gitaren en de daarbij behorende apparatuur weggenomen. De schade wordt geschat op een paar duizend euro. De 42-jarige eigenaar uit Nieuw Amsterdam deed aangifte.

10-jarige meisje betrapt op winkeldiefstal
ASSEN De politie heeft zondagmiddag twee meisjes van 10 en 11 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij werden in een speelgoedwinkel aan de Oude Molenstraat betrapt. Eén van de meisjes bleek uit meerdere winkels spullen te hebben gestolen. Het andere meisje (de 11-jarige) kon de bonnetjes tonen voor de aangekochte spullen. In overleg met Justitie en de ouders wordt gezocht naar een passende straf.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld DE WOLDEN De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige man uit de gemeente De Wolden aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De aanleiding zou een onenigheid tussen hem en zijn vrouw zijn geweest. De man is ingesloten voor verhoor.

Brand in tuin
HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag is brand ontstaan in de tuin van een woning aan de Fazant. De brand is ontstaan op twee plaatsen, namelijk bij het tuinschuurtje en bij de bijkeuken. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Politie vordert rijbewijs in
RUINEN De politie heeft zondagavond op de N375 het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Putensen. De verdachte reed met een snelheid van 141 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Na correctie bleek dat de bestuurder 56 km. te hard reed. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.