Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht 29-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Motor in brand

AMERSFOORT In de nacht van zondag 28 op maandag 29 november stond een motor kort in brand.

Rond 00.55 uur zag een taxichauffeur dat op het Smallepad een geparkeerde motor in brand stond. Hij waarschuwde de brandweer en politie. Een politieman wist met een poederblusser de brand grotendeels te blussen, het werk werd afgemaakt door de brandweer. De motor liep brandschade aan de voorzijde op. Daar de politie een vermoeden heeft van brandstichting, worden getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Zwaar onder invloed

LEUSDEN Op zondag 28 november werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te diep in meerdere glaasjes had gekeken.

Rond 21.05 uur gaf een getuige door dat hij achter een automobilist reed die hoogst waarschijnlijk veel teveel had gedronken. Politiemensen controleerden de automobilist, een 58-jarige man uit Leusden, op de Zeilmakerij. Hij bleek inderdaad veel teveel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1185 ug/l, meer dan vijf keer de maximaal toegestane 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Uitgaansgeweld

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november werden twee mannen aangehouden naar aanleiding van uitgaansgeweld.

Rond 04.30 uur kreeg een 39-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan het Hof het aan de stok met een twee Amersfoortse mannen van 24 en 26 jaar oud. Daarbij werd hij door hen geslagen en geschopt. Een 26-jarige medewerker van een andere horecagelegenheid aan het Hof kwam hem te hulp en liep ook klappen op.

De politie werd gewaarschuwd en de Amersfoorters werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling. Beiden liepen letsel aan hun hoofd op.

Vallende flesjes

AMERSFOORT Toen op zondag 28 november bij het openen van een portier, meerdere bierflesjes uit een auto vielen, was al een hoop duidelijk.

Rond 17.00 uur zag een getuige een automobilist kennelijk dronken in een auto rijden. Hij gaf dit door aan de politie en de automobilist, een 55-jarige man uit Amersfoort, werd op de Industrieweg gecontroleerd. Toen hij zijn portier opende vielen meerdere bierflesjes uit de auto. De Amersfoorter werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 925 ug/l, ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in pui

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 28 november reed een dronken automobilist een winkelpui binnen.

Rond 05.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Zuidsingel een winkelpui was binnengereden. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de auto inderdaad aan. Een getuige had de bestuurder weg zien lopen. Aan de hand van het signalement stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen de verdachte, een 30-jarige man uit Woudenberg, zwalkend op het Sint Janskerkhof lopen en hielden hem aan.

De verdachte blies bij de ademanalyse in het politiebureau 1095 ug/l, vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.