Gemeente Ferwerderadiel

Bekendmakingen week 49

aanvragen om bouwvergunningen zijn ontvangen van:


- De familie Calis voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Hoofdweg 80 te Burdaard;


- De heer J.D.Frietema voor het plaatsen van een schuur op het perceel de Broll 33 te Ferwert;


- Mevrouw C.J.Boering voor het oprichten van een woning op het perceel Concordiastrjitte 31 te Burdaard;


- De heer K. Hilverda voor het vergroten van een woning op het perceel Grienereed 6 te Reitsum;


- Fam. Osinga voor het vergroten van een woning op het perceel Ondersmastate 4 te Hallum;


- De heer H.Osinga voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Zeedijk 14 te Ferwert.

Op 7 december a.s. om 14.00 uur zal de welstandscommissie Hûs en Hiem in het gemeentehuis aanvragen om bouwvergunning in een openbare vergadering behandelen. Gedurende de vergadering wordt een schriftelijk advies aan het college van burgemeester en wethouders opgesteld. De indiener van het bouwplan, mogelijk met adviseur, is hierbij welkom. Ook andere belanghebbenden kunnen de vergadering bijwonen.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met onze medewerker:

de heer Jan van Asperen

T: 0518 41 88 36

E-mail j.van.asperen@ferwerderadiel.nl

bouwvergunning is verstrekt:


- op 16 november 2004 aan de heer K.P. Folkertsma voor het plaatsen van een berging aan de Noardermieddyk 5 te Lichtaard;


- op 16 november 2004 aan de heer T. Bouma voor het plaatsen van een berging en het wijzigen van gevels van de woning aan de Kerkbuurt 4 te Burdaard;


- op 16 november 2004 aan de heer A. Dijkstra voor het wijzigen van de kap op de woning aan het Hellingpad 2 te Burdaard (eerste fase);


- op 16 november 2004 aan van der Werfs bouwbedrijf voor het wijzigen van een eerder verleende bouwvergunning voor het vergroten van 1 woning aan de Memerdastate 3 t/m 13 b te Hallum;


- op 18 november 2004 aan Admin/Agras voor het veranderen en vergroten van het kantoor aan de Mounebuorren 14 a te Hallum;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na verstrekking van de vergunning, toestemming bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat bij het college verzoeken om bouwvergunning en/of vrijstelling van de bestemmingsplan-voorschriften zijn binnengekomen van:


- Pré-Bo-Hûs Projectontwikkeling uit Leeuwarden voor het vergroten van de woningen Memerdastate 22 en 22a te Hallum;


- de heer A. Schiltkamp uit Ferwert voor het gebruiken van een deel van Elingawei 20 te Ferwert voor detailhandel;


- de heer J. van der Werff uit Burdaard voor het veranderen en gebruiken als woning van het pand Mounewei 14 te Burdaard.

Aangezien ons college voornemens is voor de aanvragen een vrijstelling te verlenen met gebruikmaking van de vrijstellingsmogelijkheden op grond van artikel 19 van de WRO, liggen de aanvragen met ingang van 2 december 2004 voor een ieder gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar bedenkingen bij ons college kenbaar maken.

Inspraak

Tevens wordt bekend gemaakt dat bij het college een aanvraag om bouwvergunning en het verzoek om planologische medewerking is binnen gekomen van:


- de heer E. Bakker uit Barendrecht voor oprichten van een woning op het perceel Concordiastraat 5 te Burdaard.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het bouwplan vanaf 2 december 2004 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebied (cluster Bouwen en Wonen) van het gemeentehuis (tijdens openingsuren). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar inspraakreactie bij ons college kenbaar maken.

Voorbereidingsbesluit.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel bekend dat:

de raad in zijn vergadering van 18 november 2004 heeft verklaard dat voor het navolgende perceel een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid:


- het perceel plaatselijk bekend Ringweg 29/Wigleweg 3 en 5 te Marrum, kadastraal bekend gemeente Marrum, sectie A, nr. 1714.

Bovengenoemd besluit dat met ingang van 31 december 2004 in werking treedt ligt met ingang van donderdag 2 december 2004 voor een ieder ter inzage bij de sector Grondgebied van het gemeentekantoor. Degenen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan tegen dit besluit binnen zes weken na de bekendmaking ervan een bezwaarschrift indienen bij de raad van deze gemeente.