Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht 29-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Honderdduizendklappers

EEMNES Op zondag 28 november werden twee personen aangehouden omdat zij een partij illegaal vuurwerk bij zich hadden.

Rond 14.20 uur kreeg de politie van district Eemland noord de melding dat een collega van het vuurwerkteam van de provincie Zeeland achter een bestelbus over de snelweg A27 reed. In de bestelbus zou vermoedelijk een partij illegaal vuurwerk liggen. Ter hoogte van Eemnes werd de bus aan de kant gedirigeerd. In het voertuig zaten een man van 41 jaar en een jongen van 15 jaar, beiden uit Friesland. In de bestelbus werden veertig honderdduizendklappers aangetroffen. Daarop werden beide verdachten aangehouden en werd de bestelbus met inhoud in beslag genomen. Het vuurwerk is in een vuurwerkbunker opgeslagen. Het onderzoek naar de twee verdachten wordt verricht door de politie van Friesland.

Inbreker

BAARN In de vroege ochtend van zondag 28 november werd een inbreker aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Rond 05.00 uur zagen enkele Marechaussees dat bij een bedrijfspand aan de Amsterdamsestraatweg een ruit was vernield. Zij gaven dit door aan de politie en stelden een onderzoek in. Daarbij troffen zij een inbreker, een 34-jarige man uit Amersfoort, in het pand aan. Hij had zich onder een bureau verstopt. Zij hielden de verdachte aan en droegen hem even later over aan de politie. De verdachte is voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

Snelheidscontrole

BAARN Zondagmorgen van 10.50 tot 13.00 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Amsterdamsestraatweg. In totaal werden 1771 voertuigen gecontroleerd en reden 265 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.