Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht 29-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aangehouden voor afsteken vuurwerk

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag op het Smakkelaarsveld twee jongens aangehouden voor het afsteken van vuurwerk.

Omstreeks 14.20 uur surveilleerden agenten van het mountainbiketeam over het Smakkelaarsveld. Plotseling klonk er een enorme knal waar iedereen van schrok. Het viel de agenten op dat twee jongens niet schrokken maar gewoon doorliepen.

Toen getuigen bevestigden dat de jongens met vuurwerk hadden gegooid werden beide jongens 16 en afkomstig uit Breukelen en Nieuwer Ter Aa - aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering trof de politie bij de verdachten nog meer vuurwerk aan.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie zondagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden.

Door de beveiliging van de winkel was gezien dat twee meisjes 13 en 14 jaar beiden uit Bilthoven kleding en sieraden hadden meegenomen en zonder deze eerst af te rekenen de winkel wilden verlaten. De meisjes werden aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Tasjesroof

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 16.30 uur stond een 49-jarige vrouw uit Utrecht bij de bushalte aan de Lessepstraat. Plotseling werd de tas van haar schouder gerukt en twee onbekende jongens renden hier mee weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten controleerden de 46-jarige automobilist uit Utrecht. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 815 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geslagen

UTRECHT- Op zondagavond werd een meisje geslagen en bestolen door twee onbekend gebleven vrouwen. Omstreeks 22.00 uur fietste een 17-jarige meisje uit Utrecht over de Detmoldstraat. Plotseling werd ze van haar fiets afgetrokken door twee onbekend gebleven vrouwen. Zij werd geslagen en de onbekende vrouwen namen enkele waardevolle goederen mee. Het slachtoffer wist na enige tijd te vluchten en waarschuwde de politie. Het straatroofteam heeft deze beroving in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg; 0900-8844.