Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-11-2004

Een 22-jarige Nijkerker is in de nacht van zondag op maandag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 20-jarige echtgenote te hebben mishandeld bij een huiselijke ruzie. De vrouw vluchtte de woning uit en wist de politie te waarschuwen. De man bleek inmiddels te zijn vertrokken en bleek onder invloed van alcohol op de Torenstraat tegen een bushaltepaal te zijn gereden. Later kwam hij terug in zijn woning, waar hij door de gewaarschuwde agenten werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling; het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Bij de Nijkerker was een alcoholpromillage gemeten van 1,14. Dat is ruim tweemaal zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw belandt met auto in vijver

Publicatiedatum: 29-11-2004

Een 38-jarige vrouw uit Ede is zondagavond op de Erasmusstate in haar woonplaats met haar auto in een vijver beland. De Edese bleef daarbij ongedeerd. De vrouw had tegenover de politie verklaard dat ze tijdens het rijden had willen keren. De vijver had ze daarbij aangezien voor een weg, aangezien het wateroppervlak vlak was en gelijk met het wegdek lag. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik. De auto van de vrouw is door een bergingsbedrijf weer op het droge gezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen-rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 29-11-2004

De politie in Voorthuizen heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs afgenomen van een 22-jarige vrouw uit Amsterdam. De vrouw werd betrapt op het rijden onder invloed op de Rijksweg. Even na middernacht zagen surveillerende agenten de Amsterdamse in haar auto rijden en lieten haar voor een routinecontrole stoppen. Daarbij roken de agenten alcohol, waarop de vrouw mee moest voor een ademanalyse. Bij dat ademonderzoek werd een alcoholpromillage gemeten van 1,41. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de vrouw in te vorderen. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606