Ingezonden persbericht

Update levert CRM / SFA systeem aan Pernod Ricard Europe

Installaties in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Portugal en Engeland

AMSTERDAM, 20040901 -- update software AG, Europees aanbieder van oplossingen voor Customer Relationship Management (CRM), is door het hoofdkantoor van wijn- en spiritualiëngigant Pernod Ricard in Parijs aangesteld als haar 'preferred supplier' voor CRM / SFA-systemen. Op basis van haar 'marketing.manager'-suite heeft update een op maat gemaakte oplossing geconfigureerd voor Pernod Ricard's behoefte aan CRM en Sales Force Automation (SFA). De eerste installaties zullen plaatsvinden bij Pernod Ricard vestigingen in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Portugal.


update heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheden van haar product marketing.manager 6 om een systeem te configureren, waarbij de bedrijfsprocessen van Pernod Ricard in Europa optimaal kunnen worden ondersteund. Deze oplossing kan worden aangepast aan de lokale behoeften van de Europese dochterondernemingen, maar de basis is echter een centrale SFA / CRM-oplossing. De gebruikers bij Pernod Ricard zijn niet alleen de verkoopbuitendienst, maar ook de verkoopadministratie, verkoopleiding, key account managers en de marketing afdeling.

Standaard biedt marketing.manager clients voor MS Windows, Web en PDA. marketing.manager 6 bevat eveneens de integratie van telefoon, Lotus Notes en MS Outlook en online integratie via XML met bijvoorbeeld SAP R/3. Andere webtoepassingen kunnen met behulp van update.interface eenvoudig worden geïntegreerd.

Pernod Ricard biedt werk aan 12.250 medewerkers in Europa en behaalde in 2003 een omzet van 3,4 miljard euro. In Europa is zij de grootste producent van alcoholische dranken met topmerken als Chivas Regal, Martell, Havana Club, Jameson en Ramazotti.

Over update software AG
update software AG (www.update.com) werd in 1988 in Wenen opgericht en is met meer dan 120 medewerkers en een omzet van 13,6 miljoen euro (2003) is zij een van de leidende Europese aanbieders van Customer Relations Management oplossingen (CRM). update software AG is aan de Duitse Beurs in Frankfurt am Main genoteerd. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Amsterdam.
De producten van update worden bij meer dan 700 ondernemingen met in totaal meer dan 75.000 gebruikers toegepast. Alleen al in 2003 heeft update meer dan 150 nieuwe klanten van haar oplossingen voorzien. Daaronder bedrijven als 3M, Beiersdorf, Canon, DuPont, LBS Nord, Magna Steyr, ESTAG, Landesbank Rheinland-Pfalz International S.A. en Imperial Tobacco. update software heeft strategische samenwerkingsverbanden met systeem integratoren als Siemens SBS, EDS Business Solutions, IDS-Scheer / Plaut Austria, Netragon, Cognos, Synavant (onderdeel van Dendrite International), Softlab en Atos Origin.




Ingezonden persbericht