ASSET CONTROL INTERNATIONAL

Instructies voor betaling en verrekening van CB.Net ...

Instructies voor betaling en verrekening van CB.Net geïntegreerd in oplossingen voor gegevensbeheer van Asset Control

NEW YORK, November 29/PRNewswire/ -- Asset Control, een toonaangevend bedrijf voor beheer van beleggingsgegevens voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat BankSearchPlus van CB.Net, de belangrijke lijst van internationale betalingen, zal worden geïntegreerd in de AC Plus-producten voor gegevensbeheer. CB.Net levert ruim 70.000 staande instructies voor verrekening (SSI's of Standing Settlement Instructions) gekoppeld aan 8.500 BIC's en nationale banksorteercodes in ruim 60 landen. Geleverde diensten zijn o.a. STP-steun, back-office-verwerking, verrekening en kredietrisicobeheer.

'Door de samenwerking met CB.Net zal AC Plus nog beter in staat zijn om ondersteuning te bieden voor alle mogelijke gegevens die zijn vereist voor verwerking en verrekening van transacties in het kader van directe behandeling en beheersing van het risico van de tegenpartij', aldus Ken Payne, verkoop- en marketingdirecteur van Asset Control. 'Onze klanten hebben te kennen gegeven dat zij grote interesse hebben voor deze gegevens en daarom zijn wij zeer gelukkig met de volledige integratie van SSI's in ons gecentraliseerd systeem voor gegevensbeheer.'

'Dankzij de onmiddellijke integratie van BankSearchPlus in AC plus-producten, geeft Asset Control ons de mogelijkheid om meer klanten dit essentiële middel aan te bieden om kosten en risico te elimineren bij hun verrekeningen', aldus Ian Dunning, algemene directeur van CB.Net. 'Wij zijn al begonnen aan de opstelling van een klantenlijst voor gebruik door beide bedrijven en wij verwachten veel van de samenwerking met Asset Control.'

Info over Asset Control

Asset Control biedt producten voor gecentraliseerd gegevensbeheer voor de financiële sector via een compleet aanbod van interne en uitbestede mogelijkheden. Gebruikers hebben de keuze uit hulpprogramma's voor ontwikkeling, alles-in-softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun beleggingsgegevens te optimaliseren en zodoende de efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen, het bedrijfsrisico te reduceren en waarde aan hun gegevens toe te voegen.

Het productenaanbod van Asset Control is gebaseerd op de krachtige en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevens over marktrisico, kredietrisico van de tegenpartij, referentiegegevens (security master), onderzoek en acties in de bedrijven en internationale gegevensnetwerking en administratie. Door behandeling van extern en intern verkregen gegevens worden oplossingen geboden om deze gegevens te verzamelen, te valideren, te normaliseren en samen te voegen in zuivere en samengestelde 'golden copy'-sets voor gebruik door de bedrijven.

Klanten van Asset Control zijn o.a. LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered en Union Investment en een zeer grote multinationale energiegroep. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een niet-beursgenoteerd bedrijf met activiteiten in Londen, New York en Nederland. Meer informatie kunt u lezen op www.asset-control.com.

Info over CB.Net

CB.Net levert referentiegegevens aan bankorganisaties in de hele wereld. BankSearchPlus(TM), het paradepaardje van CB.Net, is de belangrijke lijst van internationale betalingen waarin alle vitale bedrijfsgegevens zijn samengebundeld. De lijst kan worden gebruikt om via internet gegevens op te zoeken, of de gegevens kunnen direct worden toegevoegd aan back-office-systemen. CB.Net werd in juni 2000 opgericht door een groep van bankiers en IT-professionals. Het bedrijf is gevestigd in Londen en werkt voor financiële dienstverleningsbedrijven in ruim 30 landen.

Meer informatie kunt u lezen op www.cbnet.info. U kunt ook e-mailen naar info@cbnet.info.

Source: Asset Control International

Kathleen Hawk, communicatie bij Asset Control, +1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

29 nov 04 11:15