Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 november 2004

Rijden onder invloed

Fietser zonder licht, is onder invloed en doet vervelend

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen maandagmorgen 29 november omstreeks 03.00 uur op de van Lochemstraat in Enschede een fietser rijden zonder licht. Nadat ze de auto hadden gekeerd werd de fietser op de Lage Bothofstraat tot stoppen gedwongen. Direct werd geconstateerd dat de man de nodige alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Toen hem hierop om zijn naam werd gevraagd wilde de man deze niet geven en vertelde de politiemensen dat dat niet nodig was omdat hij een bekende Enschedeer was en zij, de politiemensen, toch wel wisten wie hij was. De politiemensen hadden echter geen flauw idee en met de nodige dwang werd de man in de politieauto gezet. Op het bureau kwam hij tot inkeer en gaf zijn naam, het bleek om een 49 jr. Enschedeer te gaan. De ademanalyse gaf daarop 1.57 promille aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-146929)

Dief meldt zich

Man komt aan politiebureau en bekend diefstal, gestolen spullen heeft hij bij zich

Enschede / Amsterdam

Zondagavond 28 november om ongeveer 20.00 uur komt aan het hoofdbureau in Enschede een man aan de balie die zegt dat hij bij een vriend in Amsterdam diefstal heeft gepleegd en dat hij daar nu spijt van heeft. In een tas die de man, een 29 jr. Rotterdammer, bij zich heeft zaten een aantal spullen o.a. een videorecorder, die naar zijn zeggen van zijn vriend in Amsterdam afkomstig zijn en die hij bij zijn vriend had gestolen. Na overleg met de officier van justitie werd de man aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. Eerste navraag in Amsterdam heeft nog niet tot een aangifte geleid. (04-146868)

Aanrijding met letsel

Bromfietster krijgt geen voorrang van automobilist, met vermoedelijk kniefractuur naar ziekenhuis

Hengelo

Zondagmiddag 28 november om ongeveer 17.15 uur vond op de Bornsestraat in Hengelo, ter hoogte van de A1 afslag 30, een aanrijding plaats. Een 17 jr. bromfietster uit Enschede reed over het fietspad van de Bornsestraat. Een 60 jr. automobilist uit Hengelo verleende bij het afslaan geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg en met vermoedelijk een kniefractuur werd de 17 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (04-146835)

Veroorzaker aanrijding blijkt onder invloed

Spiegelaanrijding, een van de bestuurders is onder invloed, rijbewijs ingevorderd.

Tubbergen

Vond zondagavond 28 november om ongeveer 20.15 uur een zogenaamde spiegelaanrijding plaats op de Kloosteresweg in Tubbergen. Een, naar later bleek 21 jr. automobilist uit Manderveen, had niet voldoende rechts gehouden en met zijn autospiegel de spiegel van een tegenligger geraakt. De 21 jr. was doorgereden en de tegenpartij had de man in Albergen aangesproken. Hier kwam ook de politie ter plaatse en bleek dat de 21 jr. behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.79 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. (04-146900)

Diefstal klein model motorfiets

Kleine motorfiets na vernielen etalageruit, uit showroom weggenomen

Deurningen

Zondagavond de 28e november werd gemeld dat uit een showroom van een garagebedrijf aan de Meester Nijkrakeweg in Deurningen een zogenaamde mini motor was weggenomen Dit kleine model motor van het merk Yamaha, type PW50, kleur rose-wit, werd ontvreemd nadat een etalageruit was vernield. Een en ander is vermoedelijk tussen zondag ongeveer 16.30 en 19.30 uur gebeurd. (04-146881)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --