Amsterdam RAI

Veiligheid & Hulpverlening 2004
29 nov 2004

EERSTE EDITIE VEILIGHEID & HULPVERLENING SUCCESVOL VERLOPEN

eerste editie van de vakbeurs Veiligheid & Hulpverlening, die van 25 tot en met 27 november 2004 in Amsterdam RAI werd gehouden, is met succes afgesloten. Het tweejaarlijkse evenement voor de gehele veiligheidsketen trok 5.254 bezoekers.

Actuele informatie, een uitgebreid congresprogramma, praktijkgerichte oplossingen en demonstraties vormden de voornaamste ingrediënten van het vakevenement, dat op donderdag 25 november werd geopend door minister J.W. Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Tijdens de vakbeurs werden door circa honderd exposanten oplossingen en innovaties geëxposeerd die de verschillende disciplines ondersteunen bij pro-actie, preventie, preparatie, repressie en nazorg. Speciale aandacht was er ook voor multidisciplinaire samenwerking, zonder de specialismen van politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen uit het oog te verliezen. Het expositiegedeelte van Veiligheid & Hulpverlening 2004 werd aangevuld met diverse demonstraties en presentaties.

Congresprogramma
Naast praktische toepassingen kende Veiligheid & Hulpverlening 2004 ook een uitgebreid congresprogramma. Dit werd samengesteld in nauwe samenwerking met onder meer de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding (NVBR), het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) en het Ministerie van BZK. Beursmanager Jos van den Berg van Amsterdam RAI: We zijn zeer tevreden over het verloop van het evenement. Exposanten hebben goede zaken kunnen doen op de beursvloer en er was ook veel belangstelling voor het uitwisselen en vergaren van kennis en informatie. De diverse congressen en symposia werden dan ook erg goed bezocht.

Veiligheidsketen
De vakbeurs Veiligheid & Hulpverlening brengt de hele veiligheidsketen in kaart. Het evenement richt zich onder meer op vakmensen uit sectoren als politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening, particuliere beveiliging, douane, marechaussee en gemeenten. Het evenement wordt onder andere gesteund door de NVBR, het Ministerie van BZK en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD).

Meer informatie over de vakbeurs is te vinden op de website www.veiligheid-hulpverlening.nl.

Amsterdam, 29 november 2004


---
Noot voor de redactie /