CORDAID

Memisa benefietconcert zeer succesvol dankzij womanpower!

Karin Bloemen en Edsilia Rombley halen 50.000 euro op voor Memisa tijdens benefietconcert met veiling!
Woman power in Den Haag voor vrouwen in Bangladesh

Karin Bloemen en Edsilia Rombley hebben zondag 28 november het Memisa Benefietconcert met veiling verzorgd en haalde daarmee maar liefst 50.000 euro op. Dit bedrag gaat naar projecten van Memisa in Bangladesh. Het geld zal vooral besteed worden aan gezondheidsprojecten voor zwangere vrouwen en kleine kinderen in dat land.

In Bangladesh heeft slechts 38 procent van de bevolking toegang tot basisgezondheidszorg. Er is slechts één dokter op bijna 7000 mensen en één ziekenhuisbed per 3300 inwoners. In de armste delen van het noorden van Bangladesh overlijdt één op de vijftien vrouwen tijdens de bevalling en bijna één op de 10 zuigelingen. Memisa verbetert deze situatie samen met lokale organisaties. Een van hen houd zich speciaal bezig met de positie van vrouwen, zodat zij ook hun eigen lot in handen kunnen nemen.

Bloemen en Rombley hadden voor het concert ook de driekoppige damesband Yam van Angela Groothuizen uitgenodigd. De womanpower die op het podium losbarstte was heel toepasselijk bij de projecten van Memisa voor vrouwen in Bangladesh. Waar de vrouwen daar ondergeschikt zijn en weinig over hun eigen leven te zeggen hebben, lieten de dames in den Haag zien hoeveel kracht vrouwen hebben en wat zij kunnen bereiken als zij hun lot in eigen handen kunnen nemen.

Tijdens het jubileum benefietconcert hebben Karin Bloemen en Edsilia Rombley als primeur het speciale duet .Als je iets kan doen. gezongen. Het duet - gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis - is afgelopen week uitgekomen op cd. Ook de opbrengsten daarvan gaan naar projecten van Memisa in Bangladesh. Deze cd is te koop via www.memisa.nl en telefonisch via 070- 31 36500, of te downloaden via free recordshop.