Ingezonden persbericht


COMPUTER ASSOCIATES EN MCDOS INTERNATIONAL BV SLUITEN OEM-OVEREENKOMST

CA s managementsoftware nu vertegenwoordigd in elke schakel van het kanaal

Nieuwegein, 29 november 2004 - Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) en McDos International hebben per 1 november 2004 een OEM-distributieovereenkomst gesloten voor de Nederlandse markt. McDos gaat CA s OEM-productaanbod, waaronder BrightStor ARCserve Backup software voor Windows en BrightStor ARCserve Backup voor laptops en dekstops, en CA s Unicenter Desktop DNA distribueren. Verder zal McDos ook CA s security OEM-producten, zoals eTrust PestPatrol en eTrust EZ Armor in zijn assortiment opnemen.

De overeenkomst met McDos is een logisch vervolg op CA s recent aangekondigde EMEA-strategie. Met deze nieuwe strategie richt CA zich op drie belangrijke aspecten, namelijk het MKB, het uitbreiden van activiteiten in snel groeiende geografische markten en het aangaan van nieuwe overeenkomsten met OEM s en alliantiepartners. Met de samenwerkingsovereenkomst krijgt CA niet alleen vaste voet aan de grond in de system builder-markt, maar zorgt het er bovendien voor dat ze nu vertegenwoordigd zijn in elke schakel van het kanaal.

Met behulp van CA s managementsoftware kunnen system builders zich onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Bovendien kunnen zij essentiële functies, zoals virusbescherming, anti-spyware, data backup en PC-migratie voor klanten vereenvoudigen en automatiseren. CA maakt zijn eTrust-, BrightStor- en Unicenter-applicaties op twee verschillende manieren beschikbaar voor system builders. System builders kunnen:


* software al vooraf installeren op systemen ( hard bundling );
* systemen leveren met CA-software in het softwarepakket ( soft bundling ).

Wij zijn verheugd dat CA McDos heeft gekozen voor het distribueren van zijn OEM-producten, aldus Carlos Aalbers van McDos International. Dealers hebben behoefte aan een bedrijf dat alles kan leveren, van software tot hardware, tegen een betaalbare prijs. CA s OEM productportfolio complementeert ons huidige productaanbod. Bovendien dragen CA s complete en geïntegreerde managementsoftware-oplossingen bij aan het behalen van concurrentievoordeel door de kosten van klanten terug te dringen en de efficiëntie te verhogen.

Een aantal maanden geleden zijn we een compleet nieuw system builder-programma gestart en daar plukken we nu de vruchten van, zegt Ronald de Jong, regional channel manager bij CA Nederland. McDos heeft een uitstekende reputatie in de system builder-markt én het grootste bereik in de sector. Daarnaast beschikt McDos over een salesafdeling die verstand van zaken heeft. Het bedrijf maakt een uitstekende groei door en dat biedt veel vertouwen voor de toekomst.

(377 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), s werelds grootste managementsoftwarebedrijf, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com .

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com
joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003