Politie Zeeland


R-10889-2004 Politie Zeeland staat met boek en expositie stil bij ontwikkelingen

In 1994 kwam er in Nederland een einde aan het afzonderlijke bestaan van de Rijkspolitie en de Gemeentepolitie. Er werden 26 politieregio's gevormd. Zeeland is daar één van. Tot die tijd kende Zeeland 4 Gemeentepolitiekorpsen: in Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen. De politietaak op het Zeeuwse platteland werd vervuld door het Rijkspolitiedistrict Middelburg.

Tien jaar na de samenvoeging van Gemeentepolitie en Rijkspolitie tot politie Zeeland heeft het korps aanleiding gevonden om terug te kijken op wat is bereikt. Zo zijn in de loop van de latere jaren bepaalde specialismen die bij de reorganisatie kwamen te vervallen, in een andere vorm weer teruggekomen. Ook in de algemene werkwijze van de politie is veel veranderd.

Wat er in de afgelopen tien jaar maar ook daarvoor is gebeurd, valt terug te lezen in een boekwerk dat is getiteld 'Van politie in Zeeland naar Politie Zeeland'. Ter gelegenheid van het uitkomen van het boek is een expositie ingericht over het werk van de politie in Zeeland in heden en verleden.

Het eerste exemplaar van de uitgave 'Van politie in Zeeland naar Politie Zeeland', in opdracht van de korpsleiding samengesteld door Jacques Cats, wordt op maandag 6 december a.s. aangeboden aan commissaris der koningin drs. W.T. van Gelder. Dat gebeurt in de Zeeuwse Bibliotheek, waar ter gelegenheid van de presentatie van het boek, een expositie is ingericht over het werk van de politie in Zeeland, in heden en verleden.

De expositie is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen van maandag 6 t/m vrijdag 24 december.




Politie Zeeland