Provincie Overijssel

Verkeersplan: veilige reis, betrouwbare reistijden

Onder het motto "vlot en veilig verder" presenteert Overijssel zijn visie op mobiliteit in de provincie in het ontwerp voor het Provinciaal verkeers- en vervoersplan. Overijssel zet met het plan in op de bereikbaarheid van de economische centra met een primaat bij de drie stedelijke netwerken. De betrouwbaarheid van de reistijd richting deze centra is hierbij van groot belang.

Overijssel wil de doorstroming op onze eigen wegen (bijvoorbeeld de N348 bij Deventer) verbeteren, maar ook op het hoofdwegennet (bijv. A28, A1 en N35). De provincie wil met andere partners de bereikbaarheid per gebied analyseren en gezamenlijk oplossingen doorvoeren.

Daarbij neemt Overijssel ook het openbaar vervoer en de fiets onder de loep. Verkeer en economie moeten beter op elkaar afgestemd worden om bereikbaarsheidsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Met betrouwbare reistijden kiest de provincie niet altijd voor de snelste weg, het gaat erom dat reizigers van tevoren weten welke reistijd er met hun trip gemoeid is.

Veilig

Het plan is de regionale vertaling van de landelijke doelstellingen voor verkeersveiligheid in de Nota Mobiliteit. De provincie wil niet langer gehele wegvakken aanpakken, maar verkeersonveilige situaties gericht verbeteren. dat is efficienter en goedkoper.

De in het ontwerp-PVVP voorgestelde keuzes vormen, nadat ook Provinciale Staten daarmee hebben ingestemd, de start voor een uitvoeringsagenda. Die agenda, die elke twee jaar wordt bijgesteld, is vooral gericht op het oplossen van knelpunten op de korte termijn.

Download hieronder het gehele ontwerp-verkeers en vervoersplan

Kijk ook op de site van Verkeer & Waterstaat voor de Nota Mobiliteit

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel