Ingezonden persbericht


Imation sluit distributieovereenkomst met fabrikant Perm-A-Store

Imation levert Turtle-bewaarkoffers voor veilig transport en opslag van digitale opslagmedia

Schiphol-Rijk, 29 november 2004 -- Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, en Perm-A-Store, fabrikant van Turtle-bewaarkoffers voor verwisselbare opslagmedia, hebben een distributie-overeenkomst gesloten. Imation wordt hiermee Turtle-distributeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Turtle-koffers zijn ontworpen om digitale opslagmedia te beschermen tegen beschadigingen, onder andere veroorzaakt door elektrostatische lading, luchtvochtigheid, ultraviolette straling en stofdeeltjes. Turtle koffers hebben de volgende kenmerken die ze uitstekend geschikt maken voor hun doel:
- Schelpkoffers uit hard en stijf polyethyleen, dat toch licht en duurzaam is.
- Dubbelwandig om invloeden van buitenaf op te vangen en te verminderen.
- Bijzondere vormgeving van het binnenwerk die ervoor zorgt dat tapes makkelijk ieder in een sleuf glijden, terwijl de verschuiving tijdens vervoer minimaal is.
- Dubbele sluiting voor de zekerheid...

Daarnaast bieden sommige modellen:

- Gebruik van koolstofvezel in plaats van polyethyleen om de statische invloeden te verdrijven.
- Fosforescerende handvaten die oplichten in het donker en makkelijk zijn mee te grijpen in geval van calamiteiten.

Peter-Paul van Heesewijk, Imation Business Manager Magnetic Products, zegt: "Een tapecartridge is een zorgvuldig samengesmolten verzameling kunstof en metalen onderdelen met een nauwkeurige maatvoering. Vallen is niet bevorderlijk, helemaal niet wanneer je de waarde die gegevens op de tape vertegenwoordigen in ogenschouw neemt. De huidige scenario's beschrijven een veelvoud aan risico's voor opgeslagen gegevens, van virusaanvallen, tot aan brand in het datacentrum. Minder tot de verbeelding sprekend, maar van zeer grote invloed op de veiligheid van data is de behandeling van cartridges. Uit onderzoeken blijkt dat gegevensverlies in 28 procent van de gevallen wordt veroorzaakt door menselijke factoren."

Onderzoek van Meta Group maakt aanschouwelijk wat het gemis aan essentiële gegevens in het ergste geval kan kosten (tabel is te vinden in het bijgevoegde persbericht).

"Imation houdt zich al jaren bezig met het informeren van het belang van de juiste behandeling van opslagmedia", zegt Van Heesewijk. "Imation's Europese Technologie Centrum (ETC) biedt bijvoorbeeld opleidingen aan om IT-professionals te leren hoe met media om te gaan om zo het risico van gegevensverlies te verminderen. De Turtle-koffer is een uitstekende aanvulling op ons assortiment en veiligheidsstreven."

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de inspanningen van de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In september 2004 had Imation wereldwijd 2700 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg
00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl