Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 november 2004


Lochem - Fietser raakt licht gewond


Een 64 jarige fietser uit Lochem raakte zondagmiddag rond 17.20 uur licht gewond na een aanrijding. Een 40 jarige automobiliste uit Lochem reed over de Maurtisweg richting de Tramstraat. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de fietser de op de kruisende weg reed. De fietser raakte hierbij licht gewond.


Zutphen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben zondagavond een 46 jarige automobilist uit Warnsveld betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij liep bij een verkeerscontrole op de Houtwal tegen de lamp. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man1,2 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod.


Gorssel - Inbraak in woning


In een woning aan de Veldhofstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Om in de woning te komen werd een raam geforceerd. Weggenomen werden onder andere een armband en een portemonnee.


Laren - Aanhouding na vernieling


Personeel van een horecazaak heeft zondagavond omstreeks 20.30 uur enkele jongeren aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan een abri in de Dorpsstraat in Laren. De politie werd gebeld en na een eerste onderzoek zou een 18 jarige Brummenaar hiervoor verantwoor-delijk zijn. Hij is aangehouden op verdenking van vernieling van. De Brummenaar werd voor onderzoek ingesloten.


Twello - Ruit ingegooid


Van een woning aan de Burg van der Feltzweg werd zondagavond een ruit ingegooid. Rond 21.00 uur hoorden de bewoner een harde klap. Bleek dat er een glas in rood raam was ingegooid met een leeg bierflesje.


Zutphen - APK vervallen


Bij een verkeerscontrole zondagavond op verschillende locaties in Zutphen bleek dat er van drie auto's de APK was verlopen. Deze bestuurders kregen een bekeuring. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 4x fietserverlichting niet in orde, 1x fout parkeren in de binnenstad, 1x voeren mistlampen, 1x kentekenplaats niet zichtbaar, 2x rijden door rood licht en 2x niet dragen autogordel.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --