Politie Amsterdam-Amstelland


Automobilist komt met de schrik vrij

29-11-2004. Zondagmiddag rond half zes kwam vloog een automobilist op de Mauritskade met zijn auto uit de bocht. De auto kwam half boven het water van de Mauritskade tot stilstand.

Omstanders wisten het voertuig in balans te houden tot de hulpdiensten arriveerden. Met behulp van een politiekraan werd de auto op het droge getrokken, waarna hij met een verzekeringskraan werd afgevoerd.
---

Man ontsnapt via sprong van balkon

29-11-2004. Zaterdag rond kwart over acht raakte een 40-jarige man gewond toen hij van een balkon sprong.

De man werd even daarvoor bij Mastbos in de lift door twee onbekende mannen aangesproken en belaagd. De twee waren in het bezit van een vuurwapen en eisten geld. Het slachtoffer verzette zich en er ontstond een worsteling. De man sprong vervolgens van de galerij naar beneden om aan zijn belagers te ontkomen.

Rechercheurs van bureau Waddenweg zijn op zoek naar getuigen van deze beroving. U kunt bellen met: (020) 559 2121.

---
Ramkraak kledingwinkel mislukt
29-11-2004. Zondagochtend rond tien over twee vond op de Rembrandtweg in Amstelveen een poging tot ramkraak plaats.
De verdachten reden een auto achteruit de gevel in van een kledingwinkel. Drie ramen sneuvelden en beide toegangsdeuren werden vernield. Er werd overigens niet meegenomen uit de winkel. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op. De daders lieten de gestolen ramauto achter.
De wijkteamrecherche is op zoek naar getuigen. U kunt bellen via: (020) 559 2700.

---

Medewerker sportkantine gewond na overval

29-11-2004. Zaterdagavond rond negen uur werd een medewerker van een sportkantine aan de Fizeaustraat door twee gewapende mannen overvallen. Hij werd geslagen en met een mes in zijn benen gestoken. Daarna werd hij opgesloten.

De daders gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. Uiteindelijk wist de man zichzelf te bevrijden waarna hij de politie alarmeerde. De man werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.
---