Endemol Entertainment

Hilversum, 29 november 2004

Endemol brengt Big Brother en Deal or No Deal (Miljoenenjacht) naar Thailand

Met het aanstaande Asia Television Forum in zicht, deelt Endemol International met gepaste trots mee dat er twee grote deals zijn gesloten in Thailand: Big Brother gaat in april van start op ITV en Deal or No Deal begint in januari op Channel 3.

Big Brother Thailand zal dagelijks primetime worden uitgezonden gedurende vijftien weken en zal mede geproduceerd worden door de Kan

tana Group - een van de grootste productiemaatschappijen in Thailand. Manager Sales en Acquisitie Yuthika Charoenrungruang zegt: We zijn ontzettend enthousiast over deze co-productie met Endemol en het feit dat wij het reality fenomeen nu aan het Thaise publiek kunnen brengen. Wij zijn ervan overtuigd dat het een hit wordt.

Deal or No Deal, dat recentelijk voor de twintigste keer werd verkocht, start ook in Thailand en wordt geproduceerd voor Channel 3. De eerste dertien afleveringen starten begin januari 2005 en worden iedere maandag op primetime uitgezonden. De lokale productie is in handen van BEC-TERO Entertainment.

Het is fantastisch dat onze formats zo goed aanslaan en we verheugen ons om in Thailand te beginnen , zegt Ed Sharples, Sales Directeur van Zuid Oost Azië. In de zes maanden dat we zijn geopend in deze regio, is Endemol al een aantal geweldige samenwerkingsverbanden aangegaan. We verwachten nog meer deals te sluiten in dit gebied en hopen daar deze week op het Asia Television Forum mee te beginnen.


_______________