Provincie Overijssel

Overijssel trots op verkiezing De Weerribben als "Mooiste plek van Nederland"

Het in Overijssel gelegen Nationaal Park De Weerribben is zaterdag verkozen tot De Mooiste Plek Van Nederland. "En daar zijn we zeer trots op," aldus gedeputeerde Piet Jansen van de provincie Overijssel, die landelijk gebied in zijn portefeuille heeft. "Hier in Overijssel wisten we natuurlijk al hoe bijzonder De Weerribben zijn. Met deze uitverkiezing weet heel Nederland het." Van de in totaal 110.000 stemmen gingen er 35.000 naar De Weerribben.

Naast deze symbolische titel won ambassadeur Sybrand de Boer voor het gebied een bedrag van 25.000 euro. Met het gewonnen bedrag wil Sybrand een pad aanleggen, zodat ook minder valide bezoekers De Weerribben kunnen ontdekken. De uitzendende omroep NCRV heeft het plan om van deze verkiezing een jaarlijks terugkerend programma te maken, reeds in overweging genomen.

De Weerribben en haar natuurlijke ambassadeur Sybrand de Boer gingen van meet af aan op kop en kwam ook als eerste over de finish. De Boer van de Weerribben is geboren en getogen in het gebied. Als kooiker en palingvisser is hij hier dagelijks te vinden. Als groot en waterrijk natuurgebied is de Weerribben van internationale betekenis als broed- en verblijfplaats voor (water)vogels.



© 2004 Provincie Overijssel