Gemeente Brielle


afbeelding: Persberichten

Brielle brengt woningbouwlocaties in beeld (29-11-2004)

Brielle brengt woningbouwlocaties in beeld
Burgemeester en wethouders hebben onlangs in beeld gebracht waar toekomstige locaties voor woningbouw in Brielle zouden kunnen komen. Het gaat daarbij om een globale planning voor de komende tien jaar en later.
Deze is noodzakelijk in verband met de plannen, die regionaal worden gemaakt op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling en voor de woningbouw.
Voor een aantal locaties zal eerst een planologische procedure moeten worden gevolgd om tot realisering van de woningen te komen.

Een groot deel van de nieuw te bouwen woningen komt in Nieuwland Oost en op termijn in het vervolg op Nieuwland vanaf de Hossenbosdijk richting Voorweg. Verder wordt gedacht aan woningbouw op een aantal sportvelden. Daar ontstaat ruimte door ze elders in de gemeente, nabij de Vlaardinger Hilseweg, te concentreren. Ook is voor woningbouw te zijner tijd in beeld een aantal locaties, waar nu nog scholen voor voortgezet onderwijs zijn gevestigd. In Meeuwenoord wordt ruimte voor woningbouw voorzien op de terreinen van Jachthaven Tromp, Brielle Yachting en Scheepswerf Moerman. De kernen Vierpolders en Zwartewaal bieden ook mogelijke locaties voor woningbouw. In Vierpolders aan de Middelweg en op de sportvelden en in Zwartewaal aan de Lijnbaanweg en de Smalleweg. Een aantal verspreide locaties in Brielle is eveneens in beeld om woningbouwplannen op te ontwikkelen. In totaal is er t/m 2012 ruimte voor 1965 woningen. Of deze allemaal kunnen worden gebouwd hangt mede af van planologische procedures, die nog moeten worden doorlopen. Over de plannen, die in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zijn, staat informatie op www.brielle.nl onder plannen en projecten. Ook is er een informatieblad beschikbaar op het folderrek in de hal van het stadskantoor. De gemeente houdt geen lijst van gegadigden bij.