Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 oktober 2004


Apeldoorn - aangehouden na aanbieden goederen


De politie heeft zondagmiddag een 51 jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden nadat hij op het Stationsplein in Apeldoorn een autoradio te koop aanbood. Degene die het aanbod kreeg vertrouwde het niet en informeerde de politie. De man bleek verder een dictafoon, een ruitentikker en een schroevendraaier bij zich te hebben. De politie vermoedt dat er sprake is van gestolen goed en is een onderzoek gestart naar de herkomst van de autoradio en dictafoon.


Apeldoorn - autobrand


In de nacht van zondag op maandag is een geparkeerde personenauto die op de oprit van een woning aan de Schijnwerkershorst stond, in brand geraakt. De eigenaar en buurtbewoners hebben de brandende auto een stukje weg kunnen duwen, omdat de vlammen een gevaar werden voor de woning. De brandweer bluste de brand.


De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.


LIEREN- Fietser botst tegen auto


Een 73-jarige Apeldoornse fietser is zondagmiddag (10/10) op de kruising Tullekensmolenweg/Lierderstraat in aanrijding gekomen met een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn. Volgens getuigen reed de fietser rond 14.45 uur, zonder snelheid, te minderen het kruispunt op en gaf hierbij de auto geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg en de fietser werd per ambulance met enkele schaafwondjes in het gezicht en voor nader onderzoek overgebracht naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Fietsster lichtgewond bij aanrijding


Een 52-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte zondagavond (10/10) op het Kanaal Noord lichtgewond door aanrijding met een 15-jarige bromfietsster uit Eerbeek. Het meisje haalde rond 18.35 uur de vrouw in en tijdens het passeren raakte zij de vrouw met haar elleboog. De fietsster kwam ten val en liep een snee in haar hoofd op.


APELDOORN - Diefstal auto


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (10/10) vanaf de Donker Curtiusstraat een auto gestolen. Het gaat om een bordeauxrode Ford Escort 1400 CLi met het kenteken YN-38-YF. De 21-jarige Apeldoornse eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Diefstal van computer


Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag (10/10) uit een bedrijfspand aan het Verzetsstrijderspak een computer en twee platte beeldschermen gestolen. De daders vernielden een raam van het kantoorgedeelte en namen de computer en beeldschermen mee. Ondanks het feit dat de goederen beveiligd waren door middel van een stalen kabel zagen de dief toch kans de spullen mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Dronken man belandt in kanaal


Een 60-jarige Apeldoorner is in de nacht van zondag op maandag (11/10) door nog onbekende oorzaak in het water van het Kanaal Noord beland. Passanten hoorden maandagmorgen vroeg rond 02.50 uur iemand vanuit het water roepen en haalden hem op de kant. Ambulancepersoneel gaf de man een deken en de politie constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. De politie onderzoekt nog hoe de man in het water in geraakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --