Politie Limburg-Zuid

Datum ( 29 november 2004

Geleen; Gewonden bij aanrijding

Zondagmorgen omstreeks 06.00 uur vond er op de kruising van de Lienaertsstraat en de Apolloniastraat in Geleen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij een 23-jarige automobilist uit Sittard en een 41-jarige automobiliste uit Geleen gewond raakten. Beiden zijn overgebracht naar de ziekenhuizen in Maastricht en Sittard.

Het ongeluk gebeurde doordat de 41-jarige vrouw met haar auto op de kruising geen voorrang verleende aan de auto van de 23-jarige Sittardenaar. De Sittardenaar raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd.

Als gevolg van de aanrijding botste de Sittardenaar met zijn auto tegen een verkeersbord, terwijl de inwoonster uit Geleen met haar auto een draai maakte en tegen de gevel van een flat botste. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Omdat de politie vermoedt dat de vrouw teveel alcohol op had, werd van haar een bloedproef genomen.

Heerlen; politie zoekt dader(s) brandstichting schoolgebouw

De politie is op zoek naar de dader of daders van een brandstichting op zondagavond omstreeks 21.00 uur in Emmacollege aan de Zandstraat in Heerlen. De brand woedde in een docentenkamer op de beganegrond. De brandweer bluste het vuur. De kamer liep flinke brand- en rookschade op.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; politie vindt wapen en drugs

Zondagmorgen hebben agenten in een woning aan de Kasteel Cartielsstraat in Maastricht een hoeveelheid wapentuig en drugs aangetroffen. In verband hiermee werd in de woning een 24-jarige man aangehouden. Hij verbleef illegaal in Nederland.

Het wapentuig bestond uit een vuistvuurwapen, enkele tientallen scherpe patronen en een dolk. De drugs die in beslag genomen werden, bestonden uit ruim 50 gram cocaïne, 22 XTC tabletten en ongeveer 800 gram softdrugs. Verder werden diverse voorwerpen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van amfetamine.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --