Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 29 november 2004

Zes producties uitgekozen voor de Telefilms 2006

De Publieke Omroepen hebben zes scenario´s uitgekozen voor de nieuwe Telefilms. Ze gaan binnenkort in productie en worden voorjaar 2006 uitgezonden.

De zes scenario's en schrijvers zijn: Magic van Hugo Heinen (producent: Theorema Films, omroep: IKON), Eilandgasten van Jan Veldman (IdtV Film, NCRV), Schnitzelparadijs van Marco van Geffen (Lemming Film, NPS), Bolletjes blues van Karin Junger en Brigit Hillenius (Theorema Films, RVU), Thos Aders van Jean van de Velde (IdtV Film, VARA) en Een nieuwe baan van Kees Prins en Frank Ketelaar (IdtV Film, VPRO).

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie. Ze komen tot stand in coproductie tussen onafhankelijke filmproducenten en de publieke omroepen, met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds, het Ministerie van OCenW en het CoBO Fonds. In totaal zijn sinds de start in 1998 39 Telefilms geproduceerd. Komend voorjaar worden de zes Telefilms 2005 uitgezonden: Stille nacht, On stage, Gebroken rood, Staatsgevaarlijk, Gezocht: Man en Off Screen. Binnenkort ontvangt u een persbericht met de uitzenddata.

Uitgebreide informatie over de Telefilms: www.telefilm.nl

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl