Gemeente Roggel en Neer

28/11/2004
Gemeente stimuleert duurzame energie met interessante subsidie

De gemeente Roggel en Neer wil een extra impuls geven aan de toepassing van duurzame energie (DE) maatregelen bij het bouwen en verbouwen. Daarom heeft de gemeente een uitvoeringsplan Duurzame Energie 2005-2006 opgesteld waarin een aantal mogelijkheden staan om mensen te stimuleren tot duurzame energie over te gaan. Om dit te kunnen betalen is een speciaal fonds opgericht. Het gaat dan om:
1. subsidie op de realisatie van duurzame energie-maatregelen in woningen. Hierbij dient gedacht te worden aan de toepassing van installatie-technische maatregelen zoals actieve thermische zonne-energie (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-energie (PV-panelen) en warmtepompboilers.

2. ondersteuning van projecten die de stimulering van de toepassing van duurzame energie binnen de gemeente beogen middels een tenderregeling.

In 2005 zal de nadruk met name liggen op de eerste activiteit, het stimuleren van duurzame energie in woningen. Voor deze activiteit is een totaal subsidiebedrag van maximaal 30.000 beschikbaar.

Meer duurzame energie stimuleren

Het doel van deze subsidieregeling is het stimuleren van de toepassing van duurzame energie in de bestaande woningen en in de nieuw te bouwen woningen in de gemeente Roggel en Neer en verdere CO2-reductie door energiebesparing. De regeling is uitsluitend van toepassing op woningen (nieuwbouw woningen, bestaande huurwoningen en bestaande koopwoningen) en het subsidiebedrag wordt uitgekeerd aan de eigenaar van de woning. Per woning kan maximaal één maatregel in aanmerking komen voor subsidie.

Subsidiebedragen
De subsidie bedraagt voor een:

* fotovoltaïsche zonne-energie (PV-systeem) met een vermogen van minimaal 450 Wp: 750,00 per systeem

* zonneboiler: 500,00 per systeem

* warmtepompboiler of warmtepomp cv-verwarming voor: 1000,00 per systeem

Rabobank Leudal

Ook Rabobank Leudal heeft zich aan deze stimuleringsregeling duurzame energie verbonden. Individuele deelnemers aan het project ontvangen - op voorwaarde dat ze op 1 augustus 2004 lid zijn van de Rabobank Leudal- een bijdrage uit het Rabobank Leudal Stimuleringsfonds.

Meer informatie
Voor meer informatie of de exacte voorwaarden waaraan voldaan moet worden kunt u tijdens de ochtenduren terecht bij coördinator mevr. Noor Vries, tel. 0475 - 499508 of per e-mail
n.vries@roggel-en-neer.nl. Bij haar kunt u ook een aanvraagformulier krijgen.