UITREIKING EERSTE KINDERENCYCLOPEDIE

Stichting Kinderpostzegels Nederland bestaat 80 jaar en bedankt kinderen voor hun inzet

Leerlingen van Buitenschool De Schans, een school voor chronisch zieke kinderen in Utrecht, zijn vandaag verrast met een bezoekje van de Stichting Kinderpostzegels Nederland en TPG Post. Vandaag hebben de leerlingen de allereerste KinderEncyclopedie ontvangen. De encyclopedie is uitgebracht ter ere van het 80 jarig bestaan van de kinderpostzegels. Alle groepen in Nederland die aan de actie hebben deelgenomen ontvangen deze week een exemplaar van deze KinderEncyclopedie. Ter ere van haar verjaardag bedankt de Stichting Kinderpostzegels alle leerkrachten en kinderen die zich jarenlang hebben ingezet voor de scholenactie met dit boek.

De organisatie viert haar 80e verjaardag samen met Buitenschool De Schans, die dit jaar 25 jaar bestaat. Bijzonder is dat de kinderen van deze school, die chronisch ziek zijn, zich inzetten voor de actie en daarmee een bijdrage leveren aan de financiering van projecten voor kansarme en zieke kinderen in binnen- en buitenland door de Stichting Kinderpostzegels Nederland.

TPG Post onderhoudt een jarenlange relatie met de Stichting Kinderpostzegels, vanwege de jaarlijkse uitgifte van kinderpostzegels. Een bijdrage van TPG maakte de totstandkoming van de KinderEncyclopedie mogelijk. Nelleke Bakkeren, directeur van Stichting Kinderpostzegels Nederland, heeft daarom vandaag samen met Martin Achterberg, postbode uit Utrecht, de eerste encyclopedieën uitgereikt.

Quiz
Na het uitreiken van de KinderEncyclopedieën zijn de leerlingen nog even met een quiz aan de tand gevoeld door Nelleke Bakkeren en postbode Martin over hun kennis van de kinderpostzegels. Hiervoor gebruikten zij natuurlijk als hulpmiddel de encyclopedie. Het boekwerk is bedoeld voor kinderen en staat vol met leuke, belangrijke vrolijke en ernstige informatie. Over kinderen, over kinderpostzegels en post, over vroeger en over nu.

Kinderpostzegels
De Kinderpostzegelactie 2004 heeft landelijk 8,3 miljoen euro opgebracht. In de provincie Utrecht deden 391 scholen mee met ruim 15.000 kinderen. Zij brachten 640.705 euro bijeen. Ook de leerlingen van Buitenschool De Schans hebben hun steentje bijgedragen, er namen 47 leerlingen deel aan de actie en zij hebben voor 1.756,24 euro verkocht. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die het slachtoffer zijn van geweld, discriminatie of armoede, kinderen die gehandicapt of ernstig ziek zijn.


Noot voor de redactie,