Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 29-11-2004

Mannen aangehouden wegens bedreiging
ERM De politie heeft zondagavond twee mannen uit Erm aangehouden (38 en 42 jaar oud) op verdenking van bedreiging. De mannen zaten in een restaurant aan de Dalerstraat en vielen een 59-jarige vrouw en een 65-jarige man uit Erm lastig. Eén van de verdachten wilde de vrouw en man slaan. De politie heeft beide verdachten ingesloten voor verhoor. De slachtoffers doen aangifte van bedreiging. De toedracht voor de bedreiging is nog onduidelijk.

Inbraak in containers nieuwbouwterrein
BEILEN Op een terrein voor nieuwbouw is tussen vrijdag 17.30 uur en maandag 6.30 uur ingebroken in twee containers aan de Domoweg. Door de sloten te vernielen, is men binnengekomen. Uit de containers is onder meer een cement/lijm mixer weggenomen ter waarde van 900,-. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Agent pakt pepperspray af van verdachte
EMMEN Een agent heeft zondagmiddag een busje pepperspray van een 27-jarige man uit Coevorden afhandig gemaakt. De agent reed in zijn vrije tijd in zijn personenauto over de Wilhelminastraat. Plotseling stak de 27-jarige voetganger met zijn vriendin en dochtertje de weg over. De agent kon remmen, maar de man bleef midden op straat staan en maakte allerlei gebaren. Nadat de agent uit de auto is gestapt, pakte de voetganger een busje pepperspray uit zijn jaszak. De agent heeft vervolgens de pepperspray afgepakt. De verdachte moet deze week op het politiebureau verschijnen. In overleg met Justitie zal zijn straf worden besproken.

Fietsverlichtingscontrole
ZUIDWOLDE De politie heeft maandagmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden aan de Hoogeveensweg. In totaal zijn 16 bekeuringen uitgeschreven.

Waarschuwing: gevaarlijke gasflessen gestolen
EEXT Op woensdag 24 november zijn bij een bedrijf aan de Anderenseweg diverse gasflessen weggenomen. Het bedrijf waarschuwt langs deze weg mensen die de flessen vinden, aangezien ze enorm gevaarlijk zijn (vanwege de zeer hoge druk). Mensen die de gasflessen vinden, worden geadviseerd direct de politie te bellen.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.