Persberichten maandag

's-Hertogenbosch 29-11-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 29-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Hij werd in een winkel Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij twee dekbedovertrekken wegnam met een totale waarde van ongeveer 170 euro. Omdat de man een zogenaamde veelpleger is, is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

WASDROGER IN BRAND

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag werd een brand gemeld in een woning aan de Tamboerijn in 's-Hertogenbosch. Op de bovenste etage was brand ontstaan in een washok. Door de brandweer werd het vuur geblust. In de woning ontstond flinke rook- en roetschade. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in een wasdroger.

MAN MOET NOG BETALEN

's-Hertogenbosch - Zondagavond werd op de Chr. Huygensweg in 's-Hertogenbosch een man gecontroleerd. Deze man, 31 jaar en afkomstig uit 's-Hertogenbosch, bleek nog 32 boetes voor een bedrag van meer dan 2000 euro te moeten betalen. De man is aangehouden en in afwachting van de betaling ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN

Vlijmen - Zondagavond is een 18-jarige jongen uit Haarsteeg aangehouden. De jongen, die deel uit maakte van een groep jongeren veroorzaakte overlast op het Plein in Vlijmen. Door de politie werden de jongeren verwijderd. De jongen uit Haarsteeg trok zich hiervan echter niets aan. Hij werd vervolgens aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW VAN TAS BEROOFD

's-Hertogenbosch - Zondagavond is van een 26-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch haar tas gestolen. De vrouw liep samen met twee andere vrouwen, rond 22.15 uur, over de Lange Putstraat in 's-Hertogenbosch. Daar werd haar tas uit haar handen gerukt door twee jongeren met donkere kleding op een bromscooter. Het tweetal wist te ontkomen in de richting van het Brabants Museum.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen is een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zagen dat de man op de Stationsweg in 's-Hertogenbosch drugs verkocht. Toen de man werd aangehouden bleek hij in het bezit van 9 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN KOMT OM IN ZWEMBAD

Vught - Zondagmiddag is een 75-jarige man uit Vught in het zwembad aan de Maarten Trompstraat in Vught overleden. De man die aan het zwemmen was, werd daarbij onwel. Door andere zwemmers en personeel van het zwembad werd de man uit het water gehaald en direct gereanimeerd. De man is vermoedelijk ten gevolge van een hartstilstand ter plaatse overleden. In verband hiermee is het zwembad de rest van de dag gesloten geweest.

WASDROGER IN BRAND

Helvoirt - Zondagmiddag werd een brand gemeld in een woning aan de Sint Nikolaasstraat in Helvoirt. Aldaar bleek brand te zijn ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting, in een wasdroger. Op het moment van de brand waren de bewoners niet thuis. Door snel optreden van de buren kon worden voorkomen dat de brand zich snel zou uitbreiden. De brandweer wist het vuur snel te blussen. In de woning ontstond veel rook- en roetschade.

POLITIEMAN ONTSLAG AANGEZEGD

De korpsbeheerder van de politie Brabant-Noord, de heer Rombouts, heeft vrijdag 26 november een 45-jarige hoofdagent strafontslag aangezegd. De agent afkomstig uit district Aa & Dommel, wordt ernstig plichtsverzuim verweten en buitensporig gedrag jegens een burger. De man was sinds 10 juni jl. geschorst. Hij is in augustus van dit jaar reeds veroordeeld door de strafrechter tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

POLITIE SCHIJNDEL HOUDT VERLICHTINGSACTIE

Schijndel - Op vrijdag 3 december tussen 19.00 en 21.00 uur wordt door de politie Schijndel in samenwerking met 3VO een verlichtingsactie gehouden. Aan deze actie zullen ook enkele zwarte pieten deelnemen. Aan de controle is een kleine quiz verbonden. Iedereen die gecontroleerd wordt krijgt de gelegenheid om een aantal vragen te beantwoorden. Bij een juiste beantwoording staat hier een kleine attentie tegenover.

GLAASJE OP

Veghel - In de nacht van zondag op maandag, even na 02.00 uur, werd op de Noordkade in Veghel een 23-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

VREEMDELING AANGEHOUDEN

Geffen Een 28-jarige man uit Bosnië Herzegovina is zondag aangehouden aan de Essenstraat in Geffen. Hij kon niet de benodigde papieren laten zien en is ingesloten. Onderzocht wordt of de man illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

AANGEHOUDEN VOOR BELEIDIGING

Oss Aan de Euterpelaan in Oss is zondagmiddag bij het zwembad een 24-jarige man uit Oss aangehouden, die de politie beledigde. Hij was samen met een andere man eerder uit het zwembad verwijderd door het personeel, voor baldadigheid. Hij had een toegangsverbod gekregen van een half jaar. Hij was echter teruggekeerd en schold de politie-mensen uit, die ter plaatse waren gekomen. Hierop is hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Heesch Op de Bosschebaan is in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige man uit Oss aangehouden die met drank op achter het stuur zat en een aanrijding had gehad. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De auto van de man lag op zijn kop in de sloot. Vermoedelijk reed de man op de Bosschebaan in de richting van Vinkel. Door onbekende reden is de auto in een slip geraakt en op zijn kop in de sloot terechtgekomen.

OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Oss Op de Kloosterstraat in Oss is zondagavond een 24-jarige man uit Oss op heterdaad aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een kantoor aan die straat.
Na een inbraakalarm kwam de politie ter plaatse die samen met een beveiligingsmedewerker op het terrein op zoek is gegaan naar de verdachte. De man is aangehouden en ingesloten.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Heeswijk-Dinther Op de Willebrordstraat is maandagochtend vroeg een 32-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden. Hij wordt ervan verdacht daarvoor aan de mgr. Van Oorschotstraat een 30-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen in zijn gezicht.

MAN AANGEHOUDEN MET VUURWAPENS

Cuijk - Bij de politie Cuijk was informatie binnengekomen dat een man uit Cuijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Zondagmorgen is zoeking gedaan in de woning van de 50-jarige man in Cuijk. Daarbij trof de politie twee vuurwapens en verschillende messen aan. De wapens zijn in beslag genomen, de man is aangehouden en in verzekering gesteld. Dinsdag zal hij voor de rechter-commissaris worden geleid.

VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BRAND BRIEVENBUS

Grave Zondagmiddag zijn vier jongeren aangehouden die ervan verdacht worden even daarvoor een brievenbus, aan de burg. Raymakerslaan, in brand gestoken te hebben. Oplettende burgers hoorden een klap en zagen twee scooters met vier personen erop. Toen de politie eraan kwam, gingen ze ervandoor. Op de Chamillylaan zijn zij aangehouden. Het gaat om een 14-jarige meisje, een 15-jarige jongen en twee 16-jarige jongens, allen uit Grave.
De rode brievenbus was vernield, de klep lag midden op de weg en poststukken zijn vernield. Vermoedelijk is de brievenbus vernield door vuurwerk. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Beers Op de Provinicialeweg is in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige automobilist uit Schaijk aangehouden, die met drank op achter het stuur zat. De man krijgt een proces-verbaal.