Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 november 2004

(


Regio Politie waarschuwt voor nieuw pyramidespel

De politie waarschuwt voor een nieuw pyramidespel waarbij personen worden bewogen flessen vruchtensap aan te kopen en door te verkopen aan zoveel mogelijk anderen. Volgens de informatie verdient de deelnemer bij verkoop steeds meer punten waarna diverse niveaus kunnen worden gehaald en daardoor snel bonussen kunnen worden verdiend. Het buitenlandse bedrijf toont professioneel en regelt sessies waardoor kandidaat deelnemers enthousiast worden gemaakt.
De politie kreeg een tip over deze praktijken. De politie wijst erop dat ingevolge de wet op de kansspelen deelname aan een pyramidespel zelfs verboden is, en dus strafbaar.


Noordwijk/Noordwijkerhout Alcohol- en helmcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft zondag 28 november een alcohol- en helmcontrole gehouden op de Oude Zeeweg in Noordwijk en de Delfweg in Noordwijkerhout. Twee bromfietsers kregen op de Oude Zeeweg een boete van 55 euro omdat zij de helm niet droegen. Een automobilist kreeg op de Delfweg een proces-verbaal omdat hij te veel had gedronken. De ademanalyse wees 385 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. In totaal moesten 75 bestuurders de blaastest afleggen.
Ook werd er één proces-verbaal opgemaakt aan iemand die in Noordwijkerhout een doorgetrokken streep overschreed en twee processen-verbaal aan bestuurders die onverzekerd waren.


Noordwijk/Katwijk Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft zondag 28 november een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N206. De overtredingen werden vastgelegd met een lasergun waarna de snelheidsovertreders staande zijn gehouden. Zij kregen direct een bekeuring aangezegd. De hoogstgemeten snelheid was 149 km/uur. Ook controleerde het RVHT op alcohol. Het team constateerde echter geen alcoholovertredingen.

Leiden - Aanrijding
Op maandag 29 november rond 08.30 uur verleende een 26-jarige bromfietsster op het fietspad van de kruising Willem de Zwijgerlaan met het Staspolderpad, geen voorrang aan een 16-jarige fietser uit Oegstgeest. Bij de aanrijding die tussen de twee ontstond liep de bromfietser letsel op aan rug en been. Zij werd overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Leiden - Geweld in het verkeer
Een 56-jarige fietser uit Leiden werd op maandag 29 november rond 08.20 uur op de Catharinestraat mishandeld door een nog onbekende bestuurder van een wit bestelbusje. De man maakte aanmerkingen op het rijgedrag van de bestuurder. De bestuurder stapte uit en sloeg de fietser met een stok op het been. Vervolgens stapte hij weer in en reed weg. De fietser heeft bij de politie aangifte gedaan.


Alphen a/d Rijn Gordel- en roodlichtcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft maandag 29 november een gordel- en roodlichtcontrole gehouden op de Laan der Continenten, Prins Bernhardlaan, Burgemeester Bruins Slotsingel en de Koperweg. 40 Bestuurders kregen een boete van 45 euro omdat zij de gordel niet droegen. Eén bestuurder kreeg een boete van 95 euro omdat deze door het rode licht op de Prins Bernhardlaan reed.


Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft maandag 29 november een radarcontrole gehouden op de provinciale weg N207 ter hoogte van Alphen a/d Rijn. 23 Bestuurders reden harder dan de maximum toegestane snelheid, 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 112 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.


Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft zaterdag 27 november een snelheidscontrole gehouden op de N11 ter hoogte van de kruising Goudse Schouw. Op het kruisingsvlak geldt een maximum snelheid van 70 km/uur. Gemeten werd met lasergun. Het RVHT constateerde dat 17 bestuurders met meer dan 110 km/uur over de kruising reden. Deze overtreders zijn direct staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. De hoogstgemeten snelheid was 119 km/uur.


------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --