Ingezonden persbericht


Persbericht

Grootschalige Ledenwerfactie Amsterdamse bibliotheken

De Openbare Bibliotheek Amsterdam houdt vanaf 28 november een groots opgezette ledenwerfactie. Een initiatief dat ook volgend jaar navolging zal krijgen. Het is ook niet niks. De bibliotheken van Amsterdam hebben samen miljoenen boeken, duizenden CD's, DVD's, videobanden, CD-ROM's en tijdschriften op de planken staan. Daarnaast biedt de OBA met honderden PC's door de stad gratis Internet aan voor iedereen (lid of geen lid). Muziekfanaten, filmfreaks, romanlezers, nieuwsjagers en internetsurfers kunnen hun hart ophalen. Om de omvangrijke collectie onder de aandacht van een groot publiek te brengen heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een mooie actie bedacht. Wie nog geen lid is, kan van 28 november tot 1 februari 2005 profiteren van een zeer aantrekkelijk aanbod. In deze actieperiode krijgen nieuwe leden een gratis lidmaatschap van drie maanden aangeboden. Daarnaast krijgen alle nieuwe leden vanaf 16 jaar een radio met koptelefoon cadeau.

De bibliotheek treedt hiermee nadrukkelijk naar buiten. Lokaal zullen allerlei activiteiten georganiseerd worden om de voordelen van het lid zijn onder de aandacht te brengen. Want de OBA heeft voor iedereen wel iets in huis dat waardevol kan zijn. Voor de een is dat het lenen van een goed boek, voor de ander een prachtige DVD, voor weer een ander het lezen van een krant of het uitpluizen van een reisgids. Veel mensen weten niet dat bibliotheken ook de mogelijkheid bieden tot het volgen van cursussen of het bijwonen van lezingen, concerten, themamiddagen, exposities, enz. En dat er speciale digitale bestanden bestaan waarmee men kan zoeken in de archieven van kranten en tijdschriften.

De OBA is 24 uur per dag beschikbaar via www.oba.nl. Op elk moment van de dag kan men vragen stellen aan een digitaal inlichtingenbureau en kunnen online boeken en cd's gereserveerd of verlengd worden. In de folder die in december en januari op de Amsterdamse deurmatten zal vallen, dragen bekende Nederlanders, zoals Karin Bloemen, dhr. Borghouts (Commissaris van de Koningin Noord-Holland) en John Jansen van Galen (Journalist), de bibliotheek een warm hart toe.

Tijdens de campagne wordt niet alleen gezocht naar nieuwe leden. Ook wordt duidelijk gemaakt hoe lucratief een lidmaatschap kan zijn voor bestaande leden. In de folder zijn aantrekkelijke kortingsbonnen opgenomen. Zo kan men op vertoon van de bibliotheekpas met een aantrekkelijke korting Artis bezoeken, zich inschrijven voor een cursus bij de LOI, een tochtje maken met een Lovers Rondvaartboot of in de voorverkoop de nieuwste CD van Bløf kopen. Hierin schuilt ook het innovatieve van de hele actie. Samen met een aantal betrouwbare partners kan de Openbare Bibliotheek Amsterdam met een mooi aanbod komen voor nieuwe én bestaande leden.

De actieperiode duurt van 28 november 2004 tot 1 februari 2005. Nieuwe leden vanaf 16 jaar krijgen een gratis lidamaatschap van drie maanden en een radio met koptelefoon cadeau.

Meer informatie bij:

- Björn Stenvers, Hoofd afdeling Marketing, Openbare Bibliotheek Amsterdam, tel: 020-5230749, e-mail: marketing@oba.nl

Met vriendelijke groet,

Anna

Anna Tol
Afdeling Marketing, Communicatie en PR
OBA(TM) - Openbare Bibliotheek Amsterdam

Keizersgracht 440
1016 GD Amsterdam
t. 020 - 5230789
f. 020 - 5230948
e. pr@oba.nl

- NOVEMBER ZIJN DE OBA MUSEUMWEKEN -

- BENT U AL LID VAN DE OBA? -

- kijk voor meer informatie op www.oba.nl -