2e persbericht van maandag 29 november 2004

Eindhoven 29-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte autodiefstal / heling aangehouden

Op de Kanaaldijk Noord is maandag om 11.00 uur een 26-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van autodiefstal / heling. Surveillerende politiemensen zagen het gestolen voertuig op een parkeerplaats staan. Toen ze de auto nader wilde inspecteren zagen ze een man spullen leggen in de wagen. De man, in het bezit van de autosleutels, is toen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Parkeerautomaten opengebroken

In diverse parkeerautomaten is de geldcassette gestolen. Het gaat om parkeerautomaten aan de Watermolenwal, Kasteelplein, Kluisstraat en de Parkweg. De diefstal is maandag omstreeks 9.00 uur ontdekt. Hoeveel geld er in de automaten zat is onbekend. De parkeerautomaten werden opengebroken.

Valkenswaard: Bestelauto gestolen

Maandagochtend rond 2.00 uur is er in een woning aan Valentijndal ingebroken. Uit de woning zijn diverse spullen weggenomen, waaronder een videocamera, een spaarpot met enkele honderden euros en een aktekoffer. Er zijn ook autosleutels uit de woning gestolen. Hiermee is de bestelauto die achter de woning geparkeerd stond, weggenomen. Het gaat om een donker blauwe bestelauto van het merk Mercedes, type Vito. Het kenteken van de bestelauto is VV-LZ-35. Het binnendringen van de woning werd mogelijk omdat de voordeur vermoedelijk niet in het slot was gevallen.

Veldhoven: Computers uit school gestolen

In een onderwijsinstelling aan de Sterrenlaan is afgelopen nacht ingebroken. In elk geval zijn er twee pcs en een beeldscherm gestolen. Bij de inbraak zijn acht ruiten van de school vernield. Door een van de ramen werd toegang verkregen tot het gebouw.

Asten: Brons en bestelauto gestolen

Tussen zaterdag 12.00 en maandag 7.00 uur is in een bedrijf aan de Driehoekstraat ingebroken. De buit bestaat uit honderden kilos brons en een bedrijfswagen. De rode bestelauto heeft het kenteken VK-49-FD. Op de auto staat het opschrift: Koninklijke Eijsbouts. Door het hekwerk om het terrein door te knippen en een toegangsdeur van het bedrijfspand open te breken kon de diefstal plaatsvinden.

Oirschot: Verfspullen gestolen

In een bedrijf aan de Industrieweg is tussen vrijdag 17.00 en maandag 7.15 uur ingebroken. Daarbij zijn gereedschap, schuurpapier, kwasten en een ladder gestolen. Een toegangsdeur is opengebroken.