TRIPLE P

Triple P rapporteert derde kwartaal cijfers 2004

PERSBERICHT

TRIPLE P RAPPORTEERT DERDE KWARTAAL CIJFERS 2004

Vianen, 29 november 2004 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SCM: TPPP) maakt bekend dat het derde kwartaal van 2004 is afgesloten met een omzet van 13,5 miljoen euro en een netto verlies van 2,9 miljoen euro, waarin opgenomen een reorganisatievoorziening van 1,75 miljoen euro.

Derde kwartaal 2004

In het derde kwartaal werd een omzet behaald van 13,5 miljoen euro, een daling van 26% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De bruto marge daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 17,3% naar 14,2% als gevolg van een lagere omzet in dienstverlening. Anticiperend op deze verwachte daling van de marge heeft het management in het derde kwartaal de implementatie van haar strategie middels een reorganisatie versneld doorgevoerd. Met deze reorganisatie wordt de focus sterker op hoge marge activiteiten gelegd en worden activiteiten met een lage marge uitgefaseerd. De reorganisatie bevindt zich momenteel in de afrondende fase en de kosten ervan worden begroot op 1,75 miljoen euro. Voor dit bedrag is een voorziening getroffen die ten laste komt van het resultaat van het derde kwartaal.

Eerste negen maanden 2004

De omzet over de eerste negen maanden van 2004 komt uit op 48,2 miljoen euro, een daling van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de daling van de bruto marge in het derde kwartaal, komt de bruto marge over de eerste negen maanden van 2004 uit op 16,4%. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de bruto marge 17,5%. Het netto verlies over de eerste negen maanden komt uit op 3,2 miljoen euro, inclusief de reorganisatievoorziening van 1,75 miljoen euro.

Door het netto verlies, dat voor een groot deel door de reorganisatievoorziening werd veroorzaakt, is het eigen vermogen gedaald tot 482.000 euro negatief. De directie onderzoekt daarom de mogelijkheden om het eigen vermogen te versterken en verwacht dit per het einde van het eerste kwartaal 2005 te realiseren.

De onderneming verwacht door de versnelde uitvoering van haar gekozen strategie en de afronding van de reorganisatie een goede basis te hebben gelegd voor verbeterde resultaten in de toekomst.

Over Triple P

Triple P (Nasdaq SCM: TPPP) ontwerpt, bouwt, levert en beheert ICT-oplossingen die op een efficiënte manier bijdragen aan het resultaat van uw organisatie. De drie p's - people, performance en partnership - vormen de basis voor langdurige, succesvolle relaties met onze klanten.
Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.

Contact

Triple P NV
Postbus 245
4130 EE Vianen
Nederland

Tel: + 31 347 353650
Fax: + 31 347 353666

e-Mail: info@triple-p.nl
www.triple-p.nl

29 nov 04 16:33