Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving maandag 29 november

Den Helder 29-11-2004 - 16.30 uur

Verdachte opnieuw in bewaring gesteld

Schagen, maandag 29 november 2004.

Gistermorgen, omstreeks 04.40 uur werd op de Nieuwstraat een 27-jarige man uit Schagen aangehouden nadat hij agenten had beledigd door ze uit te schelden. Hij bleek al eerder aangehouden te zijn wegens het plegen van auto-inbraken maar was door de rechter uit zijn inbewaringstelling geschorst op de voorwaarde dat hij geen strafbare feiten meer zou plegen. Aan deze voorwaarde hield hij zich nu dus niet. De man is vandaag opnieuw in bewaring gesteld.

Openlijk geweld voorkomen

Schagen, zondag 28 november 2004.

Omstreeks 04.30 uur vond er op de Markt een schermutseling plaats tussen enkele jongeren uit Schagen. De politie verrichtte 2 aanhoudingen met hulp van een diensthond. Hiermee werd een bloedig treffen voorkomen.

Een 15-jarige jongen claimde dat hij was aangevallen door twee jongens van 18 en 17 jaar oud. Hierbij zou één van de partijen met een honkbalknuppel hebben gedreigd. De twee verdachten werden door de politie ter plaatse aangehouden. Na verhoor werden zij in de loop van de zondagmiddag weer heengezonden. Naar het zich laat aanzien waren beide partijen uit op ruzie. De knuppel is in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wie deze had meegebracht.

Politiehond vindt in paniek geraakte bromfietser

Schagerbrug, zaterdag 27 november 2004.

Omstreeks 21.00 uur kwam een 16-jarige bromfietser uit Burgerbrug, op de Rijksweg N9, ter hoogte van de Stolpen, een motoragent tegen. Bij de bromfietser achterop zat een 20-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug. Omdat de bromfiets niet verzekerd was en de bestuurder nog een voorwaardelijke straf had staan, besloten de beide mannen in paniek het voertuig achter te laten en zich te verschuilen in de bosjes achter een restaurant. De motorrijder liet een collega met een diensthond ter plaatse komen. De hond had de beiden mannen op basis van een reukspoor snel gevonden waarna ze werden aangehouden. De bestuurder bleek een verboden mes bij zich te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker heeft meer op kerfstok

Tuitjenhorn, 29 november 2004.

Zoals eerder bekend is gemaakt heeft de politie vorige week maandag een 39-jarige man aangehouden, omdat hij kort daarvoor had ingebroken in een schuur aan de Sportlaan. Uit het vervolgonderzoek is gebleken dat deze man ook als verdachte kan worden beschouwd van een inbraak in een woning aan het Kalverdijkerlaantje op 18 november, van een inbraak in een café op 13 november, en van een woning aan de Dorpsstraat in de nacht voor zijn aanhouding. Hij wordt tevens verdacht van een bedreiging met geweld van een buurtbewoonster op 17 oktober. De man, een bekende van de politie, is in bewaring gesteld.

Afpersers geleid voor officier van justitie

Schagen, maandag 29 november 2004.

Twee mannen van 20 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Alkmaar en Zaandam, zijn vanmiddag als verdachte geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

De mannen worden er van verdacht dat ze op vrijdag 26 november 2004 de eigenaresse van een winkel in Schagen hebben afgeperst. Ze konden op heterdaad door de politie worden betrapt.

De vrouw was een jaar geleden opgetreden als tussenpersoon in een soort piramidespel waarbij de verdachten geld hadden verloren. Op vrijdag 19 november kwamen ze voor het eerst bij haar en kregen toen een paar honderd euro mee. Ze kondigden aan dat ze de 26e terug zouden komen. Een agent wachtte hen achter in de zaak op waarna ze konden worden aangehouden. Na de voorgeleiding vanmiddag is de inbewaringstelling van de verdachten geschorst op voorwaarde dat zij geen strafbare feiten meer plegen.

Inbraak in vakantiewoningen

Oudesluis, maandag 29 november 2004.

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in vier vakantiewoningen aan de Sportlaan in Oudesluis. Door de achterruiten open te breken zijn de inbrekers binnengekomen. Het is nog onbekend wat er weg is.