Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Jumping Amsterdam wil Wereldbeker vierspannen terug

29/11/2004

Amsterdam, 29 november 2004
Op donderdagavond 27 januari staat tijdens Jumping Amsterdam evenals voorgaande jaren de spectaculaire indoor menwedstrijd op het programma. Vijftien deelnemers in de rubrieken vierspan pony, tweespan paard en vierspan paard gaan in de piste van de RAI de strijd met elkaar aan. Tijdens de menavond van Expo on Horse wonnen Ysbrand Chardon, Rens Egberink en Aart van de Kamp jr. de teamwedstrijd en stelden daarmee hun startbewijs voor de prestigieuze menwedstrijd van Jumping Amsterdam zeker.
In 1998 breidde Jumping Amsterdam haar programma uit met de menwedstrijden om haar publiek naast de spring-en dressuurwedstrijden te laten genieten van deze populaire tak van paardensport. Inmiddels heeft het mennen een vaste plek verworven in het programma met als hoogtepunt de Wereldbeker vierspannen in 2001, die werd gewonnen door Harry de Ruyter. `In de toekomst willen we zeker terug naar drie Wereldbekers', vertelt Noëlle Nanning van Jumping. `We maken nu deel uit van het Wereldbekercircuit springen en dressuur, en zodra het kan qua ruimte willen we graag weer de Wereldbeker vierspannen organiseren.'
Na de menavond staat er een indoor eventing wedstrijd op het programma, waardoor parcoursbouwer Joop Brink voor nieuwe uitdaging komt te staan. Naast de reguliere kegeldoorgangen en verplaatsbare marathonhindernissen zal hij in samenspraak met de eventing parcoursbouwer hindernissen ontwerpen die door zowel de menners als de eventingruiters genomen kunnen worden. Zodra het parcours gereed is zal Jumping ambassadeur Ysbrand Chardon tijdens het verkennen tekst en uitleg geven over het parcours.
Bel voor meer informatie met Jumping Amsterdam, 020 4655446 of kijk op

www.jumping-amsterdam.nl