Gemeente Tilburg

29-11-2004
Extra TOPtickettijden
TOPticket vanaf 28 november a.s. geldig tot einde dienstregeling

Vanaf (koop)zondag 28 november a.s. kunnen reizigers met het TOPticket tot en met de laatste bus van die dag terug naar huis reizen.

Voor de busreizigers betekent dit dat zij na de winkelsluiting niet direct naar huis hoeven te gaan om van het TOPticket te kunnen profiteren. Er is voortaan meer tijd voor een hapje, drankje of bioscoopje na het winkelen.

Voorheen was het TOPticket, het goedkope retourtje naar het centrum van Tilburg, geldig tot een uur na winkelsluitingstijd. Met de verruiming van de terugreistijd hopen we het gebruik van het openbaar stadsvervoer verder te stimuleren, aldus wethouder Aarts-Engbers van Verkeer en Vervoer. Het TOPticket wordt voor de reizigers nog aantrekkelijker, alleen al omdat zij er geen rekening meer mee hoeven te houden om voor een bepaald tijdstip terug te reizen.

Extra koopavonden en koopzondagen
Het TOPticket kost 0,50 en is geldig op zaterdagen, koopavonden en koopzondagen. Vanaf 28 november a.s. is het TOPticket geldig op de volgende dagen en tijdstippen:

- alle reguliere en extra koopavonden, TOPticket te koop van 17.00 tot 22.00 uur;

- alle zaterdagen, TOPticket te koop van 8.00 tot 19.00 uur;
- alle koopzondagen in het centrum, te koop van 10.00 tot 19.00 uur. De extra koopavonden en dagen rond sinterklaas en kerst zijn dit jaar op:

- de zondagen 28 november en 12 en 19 december;
- de koopavond 3 en 22 december.
Op al deze dagen kunnen de reizigers dus voortaan tot en met het einde van de dienstregeling retour.
Het TOPticket is te koop bij de chauffeur in de bus. Het is geldig in alle Tilburgse stadsbussen.

Een nieuw jasje
Het TOPticket was altijd al tiptop in orde, vanaf 28 november a.s. ziet het er alleen iets anders uit. Het ticket is namelijk alvast aangepast aan de huisstijl van T Bus, het nieuwe stadsbusvervoer dat 3-4-'05 van start gaat. Deze huisstijl is straks ondermeer ook op de stadsbussen te zien.