Dienstenbond CNV

Principe-akkoord CAO PinkRoccade 2004
29-11-2004

Op 23 november jl. hebben vakorganisaties, waaronder CNV Dienstenbond, en PinkRoccade een principe-akkoord bereikt over de Bravo 2004. De oude CAO is alweer bijna een jaar verlopen, dus de hoogste tijd om een akkoord te sluiten, inclusief een afspraak over een eenmalige salarisverhoging.

Principe-akkoord
Het principe-akkoord bevat de volgende punten:
Een looptijd van 1 jaar, tot 31 december 2004;
Uitbetaling in december van een eenmalige uitkering, afhankelijk van de beoordelingsuitspraak over 2003;
Tekstuele aanpassingen in verband met de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden per 31 december 2003;
Een protocol Kinderopvang, inhoudend dat de bestaande regelingen (inclusief de overgangsregelingen 1999) blijven bestaan, maar dat de werkgeversbijdrage wordt aangepast van 1/3 naar 1/6 en de maximum uurprijs van de overheid conform de nieuwe wettelijke regeling wordt gehanteerd;
Een protocol Functiehuis, inhoudende dat JPS in het gehele bedrijf wordt ingevoerd per 1 januari 2005 en dat vakorganisaties betrokken zijn bij de te nemen overgangsmaatregelen en de externe beroepsprocedure. De beide protocollen en het principe-akkoord staan vanaf dinsdag 30 november op intranet (Synergy).

Gelet op de inhoud van de gemaakte afspraken, leggen wij dit akkoord met een positief advies aan u voor.

Functiehuis
Met PinkRoccade hebben we uitgebreid gesproken over de invoering van JPS en de daaruit voortvloeiende consequenties. Er is door uw werkgever een functieraster opgesteld met 50 functies. Deze functies zijn gewogen door PinkRoccade en getoetst door Berenschot. Op basis daarvan zijn de bestaande functies gekoppeld aan de nieuwe functies.

Duidelijk blijkt dat een deel van de medewerkers onderschalig is. Dit betekent dat zij door deze operatie (op termijn) hoger worden ingeschaald. Een ander deel van de medewerkers krijgt echter te maken met bovenschaligheid. Dit zal als effect hebben zij er in salaris (op termijn) op achteruit gaan. De discussie is nu hoe we dit gaan oplossen, b.v. door het afkopen van het bovenschalige deel of een deel van het salaris buiten de verhogingsmatrix te zetten.

Begin december praten we verder met de directie over de consequenties van boven- en onderschaligheid. We hebben gevraagd om extra informatie, hoe groot is de bovenschaligheid in percentages en is er een relatie tussen bovenschaligheid en leeftijd? Waarschijnlijk zal deze discussie tot een Protocol overgangsmaatregelen leiden wat aan u ter stemming wordt voorgelegd.

Kaderleden
Kaderleden zijn de ogen en oren van CNV Dienstenbond binnen PinkRoccade. Zij geven informatie door over lopende ontwikkelingen op de werkvloer/binnen werkmaatschappijen. Op basis daarvan ga ik gesprekken aan met de directie van PinkRoccade. Op deze manier worden de belangen van de medewerkers het beste gediend. Hoe meer informatie ik ontvang, hoe beter ik uw visie/wensen kan inbrengen in het overleg. Daar tegenover staat dat kaderleden als eerste de informatie van CNV Dienstenbond ontvangen en kunnen verspreiden. Bovendien fungeren zij als klankbord als het gaat om de inzet bij CAO-onderhandelingen, invoering van JPS, sociale plannen etc.

Iets voor u? Meld u aan bij Wim Burggraaf.

Vragen?
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055)5772640 of per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl