Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat Sociaal Plan 2005 bij Maetis arbo 29-11-2004

Op vrijdagmiddag 26 november jl. hebben wij, CNV Dienstenbond en andere vakorganisaties, met Maetis arbo de laatste puntjes op de i gezet en daarmee een onderhandelingsresultaat over het Sociaal Plan 2005 bereikt. Dit Sociaal Plan beoogt een bepaald sociaal kader te scheppen om de (financiële) nadelen voor betrokken werknemers als gevolg van de door Maetis aangekondigde herstructureringsplannen zoveel mogelijk op te vangen. Concreet gaat het hierbij om Maetis-plannen ten aanzien van de afslanking van het hoofdkantoor en aanpassing van afdelingen Consultancy c.q. Operations en Verkoop.

Aangezien de mogelijke outsourcingtrajecten (uitbesteding van werk) bij Consultancy, ICT en Operations en Verkoop nog niet volledig zijn uitgewerkt, hebben wij ons hier beperkt tot het maken van afspraken omtrent de uitgangspunten. Onder meer zullen de werknemers van Maetis arbo bij de overgang een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket behouden. Op het moment dat een outsourcingstraject definitieve vormen gaat aannemen zullen wij met Maetis en de (potentiële) overnemende partij(en) onderhandelingen starten over de invulling van een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket. Dit is neergelegd in artikel 8 van het bewuste Sociaal Plan. Voor werknemers met GAK verleden geldt, net als in het kader van het huidige sociaal plan is bepaald, dat hun dienstjaren bij de voormalige GAK-organisatie worden meegeteld bij de bepaling van de lengte van het dienstverband (fictieve dienstjaren). Voor de berekening van de eventuele ontslagvergoeding over de dienstjaren bij het voormalige GAK geldt de volgende formule: AxBxC.
* Factor A = het aantal gewogen fictieve dienstjaren met een afronding op hele dienstjaren, dat wil zeggen zonder de leeftijdcorrectie;

* Factor B = het overeengekomen bruto salaris, zoals geldt op de datum van ontslag, te vermeerderen met de wettelijke vakantietoeslag van 8%;

* Factor C = 0,5.

Voor de berekening van de eventuele ontslagvergoeding over de dienstjaren bij Maetis arbo geldt de normale formule AxBxC met zowel de leeftijdcorrectie als Factor C op 1.

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar m.donker@cnvdibo.nl, bestuurder CNV Dienstenbond te Hilversum, uw collectieve belangenbehartiging op zich nemen. Mocht u toch specifieke vragen over uw individuele situatie hebben, dan kunt u terecht bij één van onze individuele belangenbehartigers in uw district.