Ingezonden persbericht


Piet Polies nieuwe kinderboekenheld

Jawel, lieve mensen, eindelijk heeft Piet Polies heeft levenslicht aanschouwd!

Met trots kan ik jullie vertellen dat ik met mijn twee beste vrienden, Rijk de Gooyer en Aart Schotte, zojuist een nieuwe jeugdheld ter wereld hebben gebracht.
Een kinderboekenheld van de zuiverste plank, jawel! Onlangs maakte hij, gegoten in drie dimensies, vergezeld van een heuse BOEF, zijn opwachting ten overstaan van duizenden laaiend enthousiaste kinderen en hun ouders. Het succes waarmee wij onthaald werden, had bijkans een verlammende werking.

Piet Polies is de nieuwe kinderboekenheld die in een reeks prentenboeken (tot 7 jaar) en leesboeken (tot 12 jaar) allerlei spannende zaakjes oplost. De cases zijn gebaseerd op Arresten van de Hoge Raad, dus geen poespas! Hoe we op dit idee zijn gekomen? De kinderen van Aart (advocaat) vroegen altijd: "Papa, wat doe jij nou eigenlijk de hele dag als advocaat? " En zo kwam Aart op het lumineuze idee om het recht voor kinderen aanschouwelijk te maken.

Boeven vangen met een glimlach, en ook nog educatief verantwoord, welke ouder spreekt dat nu niet aan? En beter nog: welk kind niet! Ga naar www.pietpolies.nl en zie zelf hoe leuk Piet Polies is. Geluid hard aanzetten. De site wordt nog verder uitgebouwd, maar we moeten ergens beginnen.
Belangrijker nog is ons eerste deel, Piet Polies en de Giftige Taart, dat zojuist is verschenen, bij the House of Books in Vianen. Te verkrijgen bij de beter gesorteerde boekhandel of via www.bol.com. Een ideaal verjaardagscadeau of nog leuker: voor Sinterklaas of met Kerstmis. Bijgaande foto's maken duidelijk hoe leuk onze publicitaire ondersteuning is:
Temidden van een meute mensen blaast de kiplekkere kindervriend Piet Polies op een politiefluitje, alle omstanders kijken om en zien een hele rare, grote maar leuke politieman, die op lachwekkende wijze een heuse Boef achtervolgt. Ondertussen deelt Piet Polies bekeuringen uit, terwijl de boef heel sneaky bezig is met zakken rollen! Die bekeuringen (gele bonnen, net echt) zijn onze flyers die verwijzen naar de boekwinkel en website.

We zijn van plan van Piet Polies echt een landelijk character te maken. Opdat iedereen veel plezier aan hem beleeft.
Verschillende bedrijven hebben interesse getoond om Piet Polies straks met Sinterklaas of de Kerst uit te delen aan kinderen van medewerkers. We hopen dat jullie ook kunnen lachen om ons geesteskind. Wij hebben er in ieder geval heel veel plezier mee.

Hartelijke groet van Floris & Rijk & Aart (Kaschogo!)

Voor meer info: r.gooyer@planet.nl schotte@aartschotte.nl floris.kappelle@xs4all.nl