Politie Amsterdam-Amstelland

Negen arrestaties bij inval Club One

29-11-2004. Zondagmorgen rond kwart over acht heeft de politie een inval gedaan in Club One aan de Coenhavenweg. Hierbij werden negen verdachten gearresteerd in verband met bezit van verdovende middelen, belemmering, illegaal verblijf in Nederland en een openstaande boete van 395 euro. Daarnaast werden tientallen wikkels cocaïne, XTC-tabletten, buisjes GHB en softdrugs in beslag genomen.

De actie kwam tot stand nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat in de bewuste horecagelegenheid verdovende middelen zouden worden gebruikt en verhandeld. Observatie van het HIT-team (Horeca Interventie Team) bevestigde deze informatie, waarna tot een inval werd besloten. Naast politiemensen waren ook ambtenaren van de belastingdienst bij de actie betrokken. Tijdens de inval, die rustig verliep, werden een passieve speurhond en twee 'normale' speurhonden ingezet. Bij het verlaten van de dansgelegenheid werden bezoekers door de speurneuzen besnuffeld. Sloegen de honden aan, dan vond een uitgebreide fouillering plaats. Bij zes personen werden verdovende middelen aangetroffen.

In de horecagelegenheid, waar op zaterdag en zondag vanaf 7.00 uur afterparty's worden georganiseerd, trof de politie ongeveer 80 bezoekers aan. Op de grond en tussen de banken werden tijdens en na de actie 11 wikkels cocaïne, 24 XTC-tabletten, 4 buisjes GHB en diverse vertrapte brokjes pillen en resten cocaïne aangetroffen. Bij de zes verdachten werden nog eens 13 XTC-tabletten en 7 wikkels cocaïne aangetroffen.

De overige drie verdachten werden gearresteerd wegens belemmering bij de inval, een openstaande boete van 395 euro en het zijn van ongewenst vreemdeling. Acht verdachten zijn na verhoor heengezonden. Eén verdachte is in verzekering gesteld, omdat hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De burgemeester wordt verzocht om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de horecagelegenheid.

(c) Politie Amsterdam-Amstelland