Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nog geen supervorm op WK Junioren in India

Na vijf ronden hebben de Nederlandse deelnemers aan het WK Junioren in het Indiase Kochi de topvorm nog niet te pakken. Het best op dreef tot dusver is Erwin l'Ami. Hij heeft 3,5 uit 5. Jan Smeets kende een slechte start, maar is inmiddels terug op 2,5 uit 5. Jeugdkampioen Dennis Ruijgrok heeft hetzelfde puntental verzameld. Bij de meisjes draaien Marlies Bensdorp en Arlette van Weersel met 2,5 uit 5 in de middenmoot mee. De Nederlanders hebben nog alle kans hun klasseringen te verbeteren want het toernooi duurt maar liefst dertien ronden. De laatste ronde vindt plaats op 30 november.

Onze talenten worden ondersteund door de coaches Jop Delemarre en Loek van Wely. Eerder schreef ik hier dat dit het debuut was van Van Wely als begeleider van de vaderlandse topjeugd. Dat klopte niet. Al in 1997 was hij coach bij het WK Jeugd in het Poolse Zagan van Erik van den Doel en ... Jop Delemarre.

Op deze plek zullen wij proberen regelmatig verslagen van onze ploeg te brengen. Ook op de jeugdteamsite zal verslag gedaan worden. Daar ligt natuurlijk weer het gastenboek open om onze talenten aan te moedigen. En zijn er uitgebreide rondeverslagen te lezen. Het toernooi is verder te volgen via de toernooisite. Daar zijn elke ronde de nodige partijen live te volgen.


---