Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlanders houden uitzicht op topklassering bij WK junioren

Na acht ronden hebben de Nederlandse deelnemers aan het WK Junioren in het Indiase Kochi goede kansen om zich in de strijd om de kopposities te mengen. Het best op dreef is nog steeds Erwin l'Ami. Hij heeft 5,5 uit 8. Jan Smeets begint na een slechte start langzaam omhoog te kruipen en staat inmiddels op 5 uit 8. Jeugdkampioen Dennis Ruijgrok heeft het zwaar in het sterke gezelschap en moet voorlopig genoegen nemen met 3 uit 8. Onder andere omdat hij in de zevende ronde verloor van niemand minder dan ... Jan Smeets.

Bij de meisjes draait Marlies Bensdorp prima mee boven de middenmoot. Een remise in de achtste ronde bracht haar op 4,5 uit 8. Arlette van Weersel ging sterk van start, had vervolgens een kleine inzinking, maar is met een overwinning weer op de weg terug en heeft 3,5 uit 8. Er zijn nog vijf ronden te gaan. De laatste ronde is op 30 november.

Op deze plek zullen wij proberen regelmatig verslagen van onze ploeg te brengen. Ook op de jeugdteamsite zal verslag gedaan worden. Daar ligt natuurlijk weer het gastenboek open om onze talenten aan te moedigen. En zijn er uitgebreide rondeverslagen te lezen. Het toernooi is verder te volgen via de toernooisite. Daar zijn elke ronde de nodige partijen live te volgen.


---