Gemeente Eindhoven

Persbericht: 25 november 2004

Themadag Diefstal Christiaan Huygens College

De leerlingen van de tweede klassen van het Christiaan Huygens College (locatie Broodberglaan Eindhoven) nemen op 30 november deel aan de Themadag Wij pikken het niet over diefstal.

Zij ontmoeten dan diverse instellingen die in de praktijk met diefstal te maken hebben. Bureau HALT, de politie, een beveiligingsbedrijf en Stichting Delinkwentie & Samenleving laten de leerlingen in een workshop kennismaken met hun werk en ervaringen met diefstal.

Wij pikken het niet
Om te voorkomen dat jongeren daders van diefstal worden heeft het Christiaan Huygens College samen met Bureau HALT en de andere partners deze dag op touw gezet. Voorafgaand aan de themadag wordt op school al gewerkt met het lesmateriaal van Wij pikken het niet. Daarin wordt aandacht besteed aan de oorzaken en gevolgen van diefstal en hoe je diefstal kunt voorkomen. Hoewel diefstal centraal staat komen ook andere vormen van normoverschrijdend gedrag aan bod. De gehanteerde methode stimuleert de leerlingen om na te denken over de eigen houding, gedrag en verantwoordelijkheid.

In Wij pikken het niet werken de school, gemeente, politie en andere partners nauw samen. Gezamenlijk hopen we zo een bijdrage te leveren aan het terugdringen van diefstal en andere veelvoorkomende jeugdcriminaliteit.

Bureau HALT werkt in Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

© 2004 Gemeente Eindhoven