TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-11-2004

Televisie
ACHTER EN VOOR DE SCHERMEN BIJ DE MUSICAL CRAZY FOR YOU Uitzending dinsdag 30 november
Nederland 2 - 19.55 uur

KIJKJE IN DE KEUKEN BIJ MUSICAL 'CRAZY FOR YOU'

Crazy For You is een romantische musical van de gebroeders Gershwin met onder meer de hits 'I Got Rhythm' en 'Embraceable You'. De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden gespeeld door Dick Cohen, Joke de Kruijf, Chantal Janzen, Anouk van Nes, Peter Reijn, Christo van Klaveren en Jacqueline Aronson. In totaal zijn 35 acteurs betrokken bij deze voorstelling, die begeleid worden door een live orkest van twintig muzikanten.

In het programma ACHTER EN VOOR DE SCHERMEN BIJ DE MUSICAL CRAZY FOR YOU dat de TROS op dinsdag 30 november uitzendt, is niet alleen te zien welk verhaal op het toneel wordt verteld, maar ook wat er achter het toneel gebeurt tijdens de show.

Hoofdrolspeler Dick Cohen neemt de kijker mee naar het Gaiety Theater in Nevada dat balanceert op de rand van bankroet. Hij speelt de rijke bankierszoon Bobby Child die met zijn passie voor theater een reeks verwikkelingen op gang brengt. Deze leiden tot een nieuwe show, ontluikende liefdes en volle zalen.

Verder worden de acteurs en de creatieven mensen achter de schermen geïnterviewd. Het programma brengt heden en verleden samen: de carrière en het leven van de gebroeders Gershwin wordt belicht en, door middel van fragmenten en muziek van hedendaagse popartiesten, wordt duidelijk dat de muziek van Gershwin nog steeds leeft en zeer geliefd is.