Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Europese commissie en europees parlement kiezen bt

Directoraat-Generaal Informatica van Europese Commissie tekent voor netwerkdiensten vijftien overheidsorganen

Amsterdam, 30 November 2004 - BT heeft een overeenkomst getekend met vijftien organen van de Europese Unie voor de levering van netwerkdiensten waaronder de Europese Commissie, het Europees Parlement, het Hof van Justitie van de Europese Unie en de Europese Rekenkamer. De contractwaarde van de overeenkomst schat het Directoraat-Generaal Informatica van de Europese Commissie op 72 miljoen euro, met na vier jaar een mogelijke verlenging van nog eens vier jaar tot een totale waarde van 162 miljoen euro. Het contract omvat de levering van beheerde WAN-diensten (Wide Area Network) over IP, Remote Access en telewerkdiensten, internetfallback-diensten en netwerkadvies.

"We zijn er trots op dat de Europese Commissie haar vertrouwen stelt in BT," aldus François Barrault, President BT International. "Dit contract samen met de recent afgesloten overeenkomst met de Nederlandse politie, verstevigt de positie van BT in de Benelux."

Na de openbare aanbesteding in 2003 van raamwerkovereenkomst DI-04630-00 gunde het Directoraat-Generaal Informatica van de Europese Commissie het contract aan BT. De overeenkomst omvat de levering van netwerkdiensten aan de Europese Commissie, het Europees Parlement, het secretariaat van de Raad van de Europese Unie, het Hof van Justitie van de Europese Unie, de Europese Rekenkamer, het Europese Economische en Sociaal Comité, het Comité van de Regio's, de Europese Stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden, het Europees Bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling, het Vertaalbureau voor de organen van de Europese Unie, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart en het Europees Bureau voor wederopbouw.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hieronder.

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt diensten en oplossingen voor vaste en mobiele communicatie en IT- en netwerkdiensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven. Daarnaast is deze tak van BT een van de grootste Britse internetproviders
- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie
- BT Global Services levert internationale IT- en netwerkdiensten aan grote Europese organisaties met meer locaties. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen en biedt daarnaast internationale carrierdiensten. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

In het boekjaar 2003-'04 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.519 miljoen pond. De winst voor goodwill, aflossingen, buitengewone lasten en belastingen bedroeg 2.013 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

# # # #