Politie Groningen

Persberichten dinsdag 30 november 2004

Provincie Groningen 30-11-2004 -

Groningen: dronken man aangehouden
Een 36-jarige man uit Groningen is maandagnacht door de politie aangehouden aan de Grote Markt in Groningen. De man verkeerde onder invloed van alcohol en was een horecagelegenheid uit gezet omdat hij een personeelslid dreigde te slaan. Omdat de man bleef proberen het café weer binnen te komen werd de politie gewaarschuwd. Agenten sommeerden de man weg te gaan. Hij bleef echter volharden in zijn pogingen naar binnen te gaan. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten.

Groningen: man vernielt ruit
De politie heeft maandagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond op straat te plassen en kreeg daarvoor een bekeuring. Nadat hij een bekeuring had gekregen eiste de man dat de politie een slaapplaats voor hem zou regelen. De man werd verwezen naar een slaaphuis. Zover kwam het echter niet want de man, die overigens onder invloed van alcohol verkeerde, gooide een ruit van een winkel in de Gelkingestraat in. Hij werd aangehouden en aan het bureau ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man vernielt auto ex-vriendin
In zijn woning in Groningen heeft de politie maandagavond een 42-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van de auto van zijn ex-vriendin. De auto van de ex (40) stond geparkeerd aan de Veldspaatstraat. Een getuige zag dat de verdachte een afbijtmiddel over de auto goot. Daardoor raakte de wagen op meerdere plekken beschadigd. De verdachte is na aanhouding meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: hennepkwekerij in woning winkeldieven
De politie heeft maandagmiddag in de Brugstraat in Groningen twee mannen in de leeftijd van 25 en 21 jaar alsmede een 25-jarige vrouw, allen uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten werden aangesproken door een medewerker van een beveiligingsbedrijf die het drietal had betrapt op diefstal. Op dat moment bevonden de verdachten zich in een supermarkt. Toen ze naar buiten kwamen werden ze aangehouden. Het drietal bleek in het bezit te zijn van een aantal geprepareerde tassen waarin door de politie diverse gestolen spullen werden aangetroffen, waaronder kleding, cosmetica-artikelen, boeken en levensmiddelen. De verdachten werden meegenomen naar het bureau waar de beide mannen voor onderzoek en verhoor zijn ingesloten. Omdat de vrouw de zorg voor een kind had is zij na overleg met de officier van justitie naar huis gebracht. In haar woning in de Nieuwe Bleekerstraat in Groningen werden door de politie nog meerdere van diefstal afkomstige winkelgoederen aangetroffen. Op de zolder van het pand bleek een volledig ingerichte hennepplantage te zijn gehuisvest. Die is terstond door de politie ontmanteld. De hennepplanten (595) alsmede de kweekapparatuur is in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: bedelaar moet nog zitten
In de Guldenstraat in Groningen heeft de politie maandagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De dakloze man sprak meerdere mensen aan en één van hen verklaarde tegenover agenten dat de man om geld vroeg. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek de man nog 90 dagen gevangenisstraf te goed te hebben. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: snelheidscontroles
Zonnelaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 541 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 76 km.
Friesestraatweg
Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 1620 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 115 km.
Rigaweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 173 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 70 km.
Paterswoldseweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 714 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 79 km.
Berichten uit de regio volgen z.s.m.