Gemeente Zwolle

De bezem door de Kamperpoort

De bezem gaat door de Kamperpoort! Zaterdag 27 november 2004 tussen 10.00 en 13.00 uur organiseert de gemeente samen met wijkbewoners, Stichting Present, TRAVERS, deltaWonen, Openbaar Belang, wijkpolitie en ROVA een schoonmaakactie in de Kamperpoort om deze winterklaar te maken. Wijkwethouder Jaap Hagedoorn geeft om 10.00 uur het startsein voor de schoonmaakactie.

Twee kraakwagens van ROVA doen vanaf 10.00 uur een ronde door de wijk om huis aan huis het grofvuil op te halen. Daarnaast trekken vrijwilligers de wijk in om deze te ontdoen van zwerfvuil en bladeren. Deze week ontvangen alle bewoners van de Kamperpoort een folder waarin zij worden opgeroepen mee te doen aan de schoonmaakactie. Dit kan door op zaterdag (tussen 6.00 en 10.00 uur) hun grofvuil aan de weg te zetten, maar ook door te assisteren bij het opruimen van zwerfvuil en bladeren en het ophalen van grofvuil.

Meedoen
Bewoners die zaterdag 27 november willen meehelpen, kunnen zich deze dag om 9.30 uur melden bij wijkcentrum Ons Eigen Huis (Hoogstraat 86). Onder het genot van een kopje koffie krijgen zij te horen welke werkgroep zij gaan versterken. Om 10.00 start het werk. Naar verwachting is de schoonmaakklus om 12.30 uur afgerond. Buitenlucht maakt hongerig, vandaar dat er vanaf die tijd soep en broodjes worden geserveerd in Ons Eigen Huis.

Wedstrijd
Hoeveel kilo grofvuil er zaterdag 27 november wordt opgehaald? Bewoners die het antwoord op deze vraag weten, kunnen zaterdag de 27e tussen 12.00 en 13.00 uur naar wijkcentrum Ons Eigen Huis komen en daar het wedstrijdformulier invullen. De drie bewoners die het dichtst bij het juiste antwoord zitten, maken kans op een envelop met inhoud. De winnaars worden tijdens de lunch bekendgemaakt (vanaf 13.00 uur).

Stichting Present
Mede dankzij de inzet van Stichting Present kan de schoonmaakactie in de Kamperpoort georganiseerd worden. Stichting Present is een vrijwilligersorganisatie die aan groepen mensen de mogelijkheid biedt om zich in te zetten in de samenleving en in situaties waarin mensen geholpen zijn met die inzet. Het gaat daarbij vaak om bestaande groepen vanuit de Zwolse kerken. Voor deze projecten werkt Stichting Present samen met verschillende maatschappelijke organisaties. In het geval van de Kamperpoort heeft een groep jongeren van jongerenkerk GODfashion zich aangemeld bij de stichting met als resultaat dat zij zaterdag 27 november de Kamperpoort ontdoen van zwerfvuil en bladeren.


---